Guvernul Poloniei confirmă căderea unei rachete ruseşti. Stoltenberg i-a convocat pe ambasadorii...

Guvernul Poloniei confirmă căderea unei rachete ruseşti. Stoltenberg i-a convocat pe ambasadorii statelor NATO

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul de la Varşovia a confirmat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, căderea unei rachete ruseşti pe teritoriul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina, precizând că a fost convocat pentru explicaţii ambasadorul Rusiei.

„A căzut o rachetă de fabricaţie rusă în localitatea Przewodów, omorând doi cetăţeni polonezi”, a declarat în cursul nopţii de marţi spre miercuri Lukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Varşovia.

Ca reacţie la acest incident, ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul de Externe de la Varşovia.

Guvernul Poloniei a anunţat, de asemenea, la finalul reuniunii de urgenţă a Consiliului pentru Securitate Naţională, modificarea nivelului de alertă al anumitor unităţi militare, ca reacţie la incidentul din estul ţării.

„Tocmai s-a decis modificarea nivelului de alertă pentru anumite unităţi militare combatante şi pentru alţi militari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varşovia, Piotr Müller, la finalul reuniunii de urgenţă a Consiliului ministerial pentru Securitate Naţională şi Afaceri în domeniul Apărării, porivit cotidianului Le Monde.

„Serviciile noastre sunt în prezent pe teren pentru a stabili ce s-a întâmplat”, a subliniat Piotr Müller.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru postul de televiziune CNN că nu are informaţii despre incidentul din Polonia.

Ministerul rus al Apărării a negat, marţi seară, informaţiile potrivit cărora rachete ale armatei ruse ar fi căzut pe teritoriul Poloniei, denunţând o „provocare” menită să amplifice conflictul din Ucraina.


„Nu au fost lansate atacuri ruse asupra ţintelor situate în apropierea frontierei de stat dintre Ucraina şi Polonia. Resturile metalice depistate la faţa locului nu au nicio legătură cu armele ruse. Este o provocare deliberată care are rolul escaladării crizei”, a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Reuters.

Preşedintele Joseph Biden i-a oferit asigurări preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda, că Statele Unite susţin în totalitate Polonia şi NATO şi vor oferi asistenţă pe durata investigaţiei în cazul incidentului produs în sud-estul ţării.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, va organiza miercuri o reuniune de urgenţă cu ambasadorii statelor membre NATO pe tema incidentului din sud-estul Poloniei.

Va fi organizată o reuniune de urgenţă miercuri dimineaţă, la Bruxelles, pentru a discuta despre acest „incident tragic”, a declarat Oana Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO, citată de postul de televiziune CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.