A murit scriitorul Daniel Vighi. Primise titlul de cetățean de onoare al...

A murit scriitorul Daniel Vighi. Primise titlul de cetățean de onoare al Timișoarei în această săptămână

0
DISTRIBUIȚI
Daniel Vighi

În această dimineață s-a stins din viață scriitorul, profesorul universitar și publicistul Daniel Vighi, după momente de grea suferință. A fost răpus la doar 66 de ani de o boală necruțătoare care îl măcina de o vreme, a înfruntat-o cu curaj și demnitate, dar în cele din urmă, medicii nu i-au mai putut găsi leacul.


În ultimele sale zile, a avut puterea să se bucure aflând că i s-a decernat diploma de Cetățean de Onoare al Timișoarei și să adreseze un ultim cuvânt de rămas bun prietenilor săi și orașului pe care l-a iubit enorm, iar în seara zilei în care i-a fost conferită distincția, a putut să o vadă pe patul de spital.

Născut la Lipova, în județul Arad, pe 9 octombrie 1956, Daniel Vighi a fost dascăl, apoi profesor universitar, și a publicat numeroase volume, începând din 1989. De asemenea, a fost unul dintre fondatorii Societății Timișoara imediat după Revoluția din 1989, contribuind inclusiv la întocmirea Proclamației de la Timișoara.

Luni in jurul orei 11:00 trupul neînsuflețit va fi depus în capela cimitirului de pe strada Ioan Rusu Șirianu din Timișoara, unde va avea loc priveghiul, iar înmormântarea va avea loc marți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.