O nouă acțiune de deratizare în Timișoara. Ce trebuie să știe cetățenii

O nouă acțiune de deratizare în Timișoara. Ce trebuie să știe cetățenii

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a anunțat că, în perioada 14 – 30 noiembrie 2022, se vor desfășura noi activităţi de deratizare  pe domeniul public.

Conform comunicatului municipalității, prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrări este societatea Coral Impex SRL, prin contractul subsecvent nr. 46 din 10 mai 2022 privind Servicii de salubrizare – activităţi de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie în municipiul Timişoara.

Produsele folosite în combaterea rozătoarelor sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate de către Ministerul Sănătăţii. pentru profilaxia sanitar-umană: Deration Pellet (substanța activă Bromodialone) şi Colbrom  Pastă (substanţă activă Bromadiolone). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 14 ( rodenticide),

„Menționăm că, organizarea, derularea şi participarea la activităţile edilitar – gospodăreşti constituie o obligaţie permanentă a consiliilor locale şi a primarilor, a autorităţilor şi instituţiilor publice, a agenţilor economici, cu sau fără personalitate juridică, precum şi a cetăţenilor iar personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat în conformitate cu  legislația în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător.


Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, avem însă nevoie și de sprijinul comunității, astfel, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor și le atragem atenția asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, a transmis Primăria Timișoara.

Autoritățile reamintesc faptul că, prin HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, modificată şi completată, cap. VI – Reglementări privind combaterea vectorilor-rozătoare, insecte, dăunători-sunt consemnate sancțiuni, de pildă amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) și neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.