Război în Ucraina, ziua 265. Zelensky solicită G20 aplicarea planului Ucrainei pentru...

Război în Ucraina, ziua 265. Zelensky solicită G20 aplicarea planului Ucrainei pentru restabilirea păcii UPDATE Două rachete rusești au lovit teritoriul polonez, două persoane au murit

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1669336788">

UPDATE Două rachete rusești lansate de Rusia în teritoriul ucrainean au lovit din greșeală un sat polonez de la graniță și au ucis două persoane, potrivit Bloomberg și The Guardian.

Nu se cunoaște deocamdată despre ce tip de rachete e vorba, de unde au fost lansate și cum de au căzut pe teritoriul polonez.

Premierul polonez a convocat o reuniune urgentă a unui comitet pentru securitate națională și afaceri de apărare, a anunțat marți pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, potrivit Reuters.

Comitetul, format din șefii ministerelor Apărării, Internelor, Justiției și Afacerilor Externe, precum și din coordonatorul serviciilor de informații, este un organism care pregătește și coordonează deciziile privind securitatea națională și apărarea.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Grupului celor 20 (G20) reunit în Indonezia să își intensifice eforturile și să oprească războiul Rusiei în țara sa, în cadrul unui plan de pace pe care l-a propus, informează Reuters.

„Nu vom permite Rusiei să aștepte și să își consolideze forțele”, a declarat el prin intermediul unei legături video la summitul de pe insula indoneziană Bali.

„Sunt convins că acum este momentul în care războiul Rusiei trebuie și poate fi oprit”, a adăugat Zelenski.

El le-a cerut liderilor G20 să adopte o formulă de pace în 10 puncte și să pună capăt războiului „în mod corect și pe baza Cartei ONU și a dreptului international”.

Într-un discurs ținut luni seara, Zelenski s-a referit la G20 ca fiind G19, refuzând aparent să recunoască apartenența Rusiei.

Reiterând că Rusia trebuie să își retragă toate trupele de pe teritoriul Ucrainei și că nu pot exista concesii teritoriale din partea Kievului, Zelenski a cerut, de asemenea, ca toți prizonierii ucraineni să fie eliberați.

Statele Unite se așteaptă ca G20 să condamne războiul Rusiei din Ucraina și impactul acestuia asupra economiei mondiale la încheierea reuniunii de la Bali, a declarat anterior un oficial american de rang înalt.

Liderii G20, din care fac parte țări de la Brazilia la India, Arabia Saudită și Germania și care reprezintă peste 80% din produsul intern brut mondial, și-au deschis summitul cu o pledoarie a gazdei, Indonezia, pentru unitate și acțiune în vederea redresării economiei mondiale, în ciuda divergențelor profunde legate de Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.