Război în Ucraina, ziua 274. Zelenski a cerut ONU să acționeze împotriva...

Război în Ucraina, ziua 274. Zelenski a cerut ONU să acționeze împotriva Rusiei după atacurile asupra infrastructurii civile

1
DISTRIBUIȚI

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să acționeze împotriva Rusiei în legătură cu atacurile aeriene asupra infrastructurii civile, care au aruncat din nou orașele ucrainene în întuneric și frig, în timp ce se instalează iarna.

Rusia a lansat miercuri un șir de rachete pe teritoriul Ucrainei, ucigând 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

„Astăzi este doar o zi, dar au fost 70 de rachete.


Aceasta este formula rusească de teroare. Toate acestea sunt îndreptate împotriva infrastructurii noastre energetice… Spitalele, școlile, transportul, cartierele rezidențiale, toate au avut de suferit”, a declarat Zelenski.

Ucraina așteaptă să vadă „o reacție foarte fermă” din partea lumii la atacurile aeriene de miercuri, a adăugat el.

Ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a folosit „ca armă iarna pentru a provoca suferințe imense poporului ucrainean”.

Președintele rus „va încerca să înghețe țara până la supunere”, a adăugat ea.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a răspuns plângându-se că este împotriva regulilor consiliului ca Zelenski să apară prin legătură video și a respins ceea ce a numit „amenințări nesăbuite și ultimatumuri” din partea Ucrainei și a susținătorilor săi din Occident.

1 COMENTARIU

  1. tine-o tot asa, zelensky, poate scapam dracului de tine. poate te gandesti mai bine cand ucizi etnici rusi ani de zile, coruptule. acum ia cu paine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.