Scule și unelte de uz casnic pe care este bine să le...

Scule și unelte de uz casnic pe care este bine să le aveți la îndemână

0
DISTRIBUIȚI

Un set de unelte de bază acasă este o necesitate. Mulți oameni cred că nu vor folosi niciodată o unealtă pentru că nu se pricep la bricolaj, dar nu este cazul. Cu toții avem nevoie de unelte, fie că este vorba despre un ciocan, un micrometru sau rulete, pentru anumite sarcini de zi cu zi, chiar dacă nu ne implicăm în activități complicate. De aceea, vă sfătuim să aruncați o privire la lista de instrumente de mai jos, pentru că veți avea nevoie de unele dintre ele.

Ciocanul

Există mai multe tipuri de ciocane, dar cel mai comun pentru uz casnic este ciocanul de tâmplar cu mâner de lemn. Acest ciocan este în formă de T, cu un capăt curbat în jos. Capătul drept este folosit pentru a bate cu ciocanul, iar cel curbat pentru a înfige cuie. Alte tipuri de ciocane sunt: ciocane cu bilă și ciocane de nailon.

Șurubelnițe

Șurubelnița este un instrument în care putem găsi multiple variante, mai ales în ceea ce privește lungimea și forma capetelor. Vârful șurubelniței poate fi neted, în formă de stea, allen, torx. Cel mai frecvent este să avem mai multe seturi din cele mai comune, cum ar fi cele plate și cele Phillips, deoarece le vom folosi în funcție de diametrul și forma capului șuruburilor pe care trebuie să le folosim.

În zilele noastre există multe jucării și dispozitive care funcționează cu baterii în care compartimentul în care se află acestea este închis cu șuruburi, astfel încât șurubelnițele devin din ce în ce mai mult un instrument esențial în casă.

Rulete

Indiferent ce veți face, este necesar să faceți măsurători. Vă sfătuim să aveți două tipuri de rulete: un flexometru și un metru tradițional pe care îl puteți cumpăra din magazinele de mercerie.


În funcție de mărimea lucrurilor pe care doriți să le măsurați, va fi mai ușor să folosiți una dintre aceste rulete.

Pentru cei care își doresc precizie în măsurare, există micrometru. Acesta este un instrument pentru măsurarea lungimilor de ordinul micronilor. Există mai multe tipuri de micrometru: micrometru de exterior pentru măsurarea diametrelor de cilindri, micrometru de interior pentru măsurarea diametrelor de alezaje, micrometru de adâncime, micrometru de măsurat filete, micrometru de masurat roți dințate etc.

Clește

Cleștele este utilizat pentru a prinde piese și a modifica forma unor materiale. Cel mai popular tip de clește pentru uz casnic este cleștele universal. Sunt numiți clești universali deoarece o unealtă poate îndeplini mai multe funcții. Acestea sunt utilizate pe scară largă pentru prinderea și strângerea obiectelor, precum și pentru lucrul cu cabluri electrice, deoarece le pot îndoi, tăia și menține.

De asemenea, sunt utili și cleștii cu vârf ascuțit sau cu nas de furcă, care sunt necesari pentru a ajunge la obiecte mici în interiorul unor cavități mici și înguste, unde degetele nu pot ajunge.

Cheie reglabilă

Cheile reglabile sunt utile pentru strângerea sau slăbirea șuruburilor, piulițelor, țevilor. Cea mai populară este cheia de strângere. Este o idee bună să aveți acasă mai multe chei care să permită diferite diametre de deschidere.

Chei Allen

Acestea sunt unelte foarte simple, constând dintr-o bară metalică, de obicei în formă de L și cu o secțiune transversală hexagonală. Pentru o utilizare intensivă, le recomandăm pe cele cu mâner din plastic. Acestea sunt folosite pentru a roti șuruburile al căror cap are o gaură în formă de hexagon, numită și cap Allen. Un alt tip de cheie care este foarte asemănătoare cu cheia Allen și care este din ce în ce mai folosită în tot mai multe sectoare, cum ar fi automobilele, aparatele electrocasnice sau telefonia, este așa-numita cheie Torx. În timp ce o cheie Allen are 6 fețe, cheia Torx are 6 caneluri care o fac mai sigură la strângere.

Nivelă

Acesta este un instrument foarte util în cazul în care doriți să instalați rafturi, plinte și alte elemente în care este important să vă asigurați că ansamblul este în linie dreaptă. Aceste instrumente pot fi utilizate pentru unghiuri orizontale, verticale și diferite, în funcție de bulele implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.