Zeci de cetățeni străini, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal...

Zeci de cetățeni străini, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal granița de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat în weekend-ul recent încheiat 46 de cetăţeni din Siria, Nepal, Sri Lanka și Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu detergenți și bare metalice.

Astfel, în data de 5 noiembrie 2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia.


Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, bare metalice, pe ruta Turcia – Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, treizeci și opt de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în lăzile laterale ale semiremorcii, opt cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka, Bangladesh și Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.