Al patrulea titlu la rând în Campionatul Naţional de Raliuri pentru Mircea...

Al patrulea titlu la rând în Campionatul Naţional de Raliuri pentru Mircea Samuil. Încă un echipaj timişorean a prins podiumul

1
DISTRIBUIȚI

Echipajul timişorean format din Mircea Samuil şi Călin Maier, pilot şi copilot, a primit titlul național la Clasa Nat12, din Campionatul Național de Raliuri Betano, în cadrul unei festivități organizate la Opera Română din București.

La capătul unui sezon în care au concurat pe un Audi A3 2.0 Tdi, timișorenii s-au impus la clasa rezervată mașinilor cu tracțiune pe o singură punte și cu cea mai mare libertate de preparare. Cu 143 de puncte acumulate, Samuil a fost urmat îndeaproape de Ciprian Lupu (142,6 p) și de un alt timișorean, Emanuel Resiga (94p.)

Este cel de-al patru an consecutiv pe care Samuil îl încheie pe prima treaptă a podiumului, după titlurile obținute în 2019, la Rally 2, respectiv 2020 și 2021, tot la clasa Nat12.

„De la an la an, ne-am dat seama cât de importantă este experiența. Dacă mă uit înapoi, îmi dau seama cât de mult am crescut în această perioadă, pentru că raliul nu este doar despre pilotajul efectiv, ci și despre tot ceea ce se petrece în jurul lui. Raliul înseamnă strategie, înseamnă logistică, înseamnă capacitate de anticipare. Am învățat ce înseamnă să pregătești o etapă, cum să preîntâmpini situații care te pot scoate din joc sau cum să  te adaptezi la momente neprevăzute.


În plus, am ajuns să cunoaștem mult mai bine traseele din etapele Campionatului Național și cred că și asta ne-a ajutat foarte mult”, a declarat Mircea Samuil.

Chiar dacă abia s-a încheiat sezonul 2022 din CNR, pilotul timișorean se gândește deja la următorul an, în care vrea să concureze tot alături de Călin Maier, dar cu un material de concurs nou.

„Împreună cu partenerii noștri, am început să creionăm strategia pentru următorul sezon, când vrem să facem pasul spre o mașină mai performantă, preparată din fabrică pentru competiții. Momentan nu ne-am decis asupra unui model, pentru că depindem foarte mult de bugetul pe care îl vom avea la dispoziție, dar trebuie să ținem pasul, pentru că, de la an la an, și ceilalți competitori vin cu mașini tot mai bune”, a mai spus Samuil

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.