Clădire a Liceului „Calderon” din Timișoara, reabilitată cu fonduri europene. A fost...

Clădire a Liceului „Calderon” din Timișoara, reabilitată cu fonduri europene. A fost desemnat proiectantul

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că licitația lansată s-a încheiat cu succes, iar contractul pentru „Creşterea eficienţei energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”, faza de proiectare a fost semnat. Ofertantul câștigător este Terra Invest Managemanet SRL, având ca subcontractant pe Diagab Design SRL.

„Modernizăm școlile timișorene prin fonduri europene. Doar anul acesta, primăria a obținut finanțare pentru reabilitarea energetică a 5 școli și grădinițe, în valoare de 80 de milioane de lei. Corpul de clădire de la Calderon care va intra în reabilitare datorită acestei finanțări este separat de clădirea principală și nu a beneficiat de reabilitări. Dorim ca și elevii care învață în acest corp de clădire să aibă parte de cele mai bune condiții și de o infrastructură școlară modernă. În plus, în urma lucrărilor de eficientizare energetică pe care le vom face aici, costurile pentru încălzirea clădirii se reduc cel puțin la jumătate”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Investiția vizează reabilitarea izolării termice a clădirii aflate pe str.


Cornelia Sălceanu, nr. 11, hidro- și termoizolarea acoperișului, recompartimentarea claselor, reabilitarea instalațiilor electrice și de apă caldă, instalarea unui sistem de management integrat al clădirii și instalarea unor surse regenerabile de energie pentru consum propriu.

În luna aprilie a acestui an, Primăria Timișoara a câștigat finanțare prin PNRR pentru mai multe școli timișorene, printre care și Liceul „Calderon”. Contractul de finanțare este de 6.165.441,53 lei (cu TVA) pentru această investiție.

Conform municipalității, investițiile în educație care au finanțarea aprobată în 2022 sunt:

  • Creșterea eficienței energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” – PNRR
  • Reabilitare Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară – Școală Verde Inteligentă – PNRR
  • Reabilitare termica corp cladire Grădinița PP nr. 6 – POR 2014-2020
  • Școala Gimnazială nr. 15 – Reabilitare și etajare Corp B și reabilitare termică Corp A – POR 2014-2020
  • Creşterea eficienţei energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Liceul Teoretic J.L. Calderon – PNRR

Valoarea contractului de furnizare a serviciilor de elaborare DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenție), PT (proiect tehnic) și servicii de AT (asistență tehnică) este de 190.400 lei (TVA inclus). Termenul de realizare a proiectării este de 8 luni (4 DALI, 4 PT), la care se adaugă 12 luni pentru asistența tehnică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.