CNAIR reziliază toate contractele cu Tirrena Scavi, inclusiv cel pentru centura de...

CNAIR reziliază toate contractele cu Tirrena Scavi, inclusiv cel pentru centura de sud a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Conducerea CNAIR anunță că a luat decizia de a rezilia contractele încheiate cu Tirrena Scavi, „având în vedere slaba mobilizare și incapacitatea financiară a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează”.

„Precizăm că la construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud sunt întârzieri majore în raport cu termenul de finalizare.


Termenul contractual al acestui obiectiv a fost depășit cu mult, iar mobilizarea pe șantier a fost deficitară pe tot parcursul anului 2022, ajungând la un stadiu fizic de doar 58,26%. De asemenea, pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești progresul fizic este de doar 57,06%, deși termenul contractual de finalizare era 2022”, anunță CNAIR într-un comunicat.

Potrivit companiei, pe sectorul de centură a Bucureștiului, cuprins între DN 2 și A2, acolo unde există un contract pentru lucrări de modernizare, progresul fizic este de doar 20,76%, iar
conform termenului asumat prin contract obiectivul trebuia finalizat de mai mult de un an, în august 2021.

„Aceste întârzieri atrag și daune materiale consistente, pe lângă cele care decurg din imposibilitatea de a folosi infrastructura rutieră”, transmite CNAIR.

Compania anunță că va face toate demersurile pentru relansarea acestor proiecte în cel mai scurt timp posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.