Formația Krypton susține un concert la Timișoara: „Ne întoarcem în orașul martir...

Formația Krypton susține un concert la Timișoara: „Ne întoarcem în orașul martir sa cântăm și pentru sufletele celor ce și-au dat viata la Revoluție“

0
DISTRIBUIȚI
Formația Krypton

Luni, 19 decembrie în Piața Victoriei va avea loc un concert intitulat Rock for Revolution cu începere de la ora 18, în cadrul căruia vor cânta Krypton, Axis și Dincolo de Ziduri.

„Revoluția a fost o schimbare pe care o șsteptam cu toți după o perioadă în care sufletele și idealurile noastre erau prinse în «Lanțuri», ducându-ne prin nopți pline de coșmaruri, ce parcă ne pregăteau pentru o viață veșnică. Dictaturile au și ele un termen de expirare, dar acest fenomen se produce doar atunci când un popor îngenunchiat se trezește la o verticalitate si poftă de zbor cu gândul si speranța că dincolo de aceste «Vremuri gri» există tărâmul «Libertății». Pentru asta am luptat! Așa s-au născut și piesele noastre – «Fără teamă», «Poziția de drepți», «Fiara» – album «Lanțurile», căci «Muza» era decupată din stradă!“, a transmis Eugen Mihăescu, fondatorul formației Krypton, al cărei solist este, de câteva luni, timișoreanul Dragoș Moldovan, câștigătorul concursului Vocea României.

„Ne întoarcem în orașul martir să cântăm si pentru sufletele celor ce si-au dat viata în timpul Revoluției sau ce a fost «ea…»! Pentru că si noi am pierdut prieteni în timpul acestor mișcări (căci doar istoria le va cataloga prin definiții si aspect…), e timpul să-l rugăm pe Dumnezeu să-i aibă în pace!“, a mai adăugat Eugen Mihăescu.

Formația Axis

Formația AXIS, a luat naștere după ce chitaristul Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo, unde i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), Deși influențele sunt evidente, AXiS învaluie blues-ul într-o cu totul altă manta – un fel de lup în blană de oaie – fapt ce definește unicitatea grupului în scena muzicală actuală din Romania.


În primăvara anului 2018, AXiS a fost ambasadorul României la European Blues Challange, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivale de blues de la ei, Blues in Hell.

Recent, formația timișoreană Dincolo de Ziduri a lansat videoclipul piesei „Stop Joc” și a anunțat că noul material discografic va ajunge la urechile celor îndrăgostiți de muzică în luna martie a anului viitor. Trupa a luat naștere în 2009, când membrii acesteia și-au propus să creeze și altfel de muzică, una pentru suflet, nu doar pentru divertisment. Membrii formației abordează în principal un stil rock, pe care îl împletesc cu diferite forme de hard-rock sau progressive rock pentru a surprinde ascultătorul prin contrastul neașteptat dintre versuri și instrumente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.