„Marşul Eroilor”, organizat de suporterii timişoreni, la o nouă ediţie. Când are...

„Marşul Eroilor”, organizat de suporterii timişoreni, la o nouă ediţie. Când are loc evenimentul dedicat revoluţionarilor din 1989

0
DISTRIBUIȚI

„Marşul Eroilor”, organizat de suporterii echipei de fotbal Politehnica Timişoara, are loc şi în acest an pe data de 16 decembrie. Evenimentul are deja o vechime de 17 ani, fanii alb-violeți dorind să vină astfel în sprijinul adevăraţilor revoluţionari a căror memorie a fost pătată de diverse scandaluri.

Ca de obicei locul de întâlnire va fi Piaţa Maria pentru eveniment, locul  în care s-a aprins scânteia Revoluției.

„Cinstim, la fel ca an de an, memoria părinților, fraților și surorilor căzuți la Revoluție. Cinstim ideea de libertate și de sacrificiu pentru ideal. Refuzăm să uităm și ne încăpățânăm să ținem flacăra MEMORIEI aprinsă.


Marșul Eroilor se află la cea de 17-a ediție consecutivă. Apărut în 2005 ca răspuns al comunității poliste la scandalurile care an de an întinează comemorările Revoluției, a rămas până astăzi singura manifestare curată care adună timișoreni de toate vârstele în stradă pentru mai bine de două ore, pe un traseu deja bine cunoscut: Piața Maria – Catedrala Mitropolitană – Memorialul Revoluției – Cimitirul Eroilor. E un traseu care bifează puncte cheie ale Revoluției Române din 1989, care educă și care conștientizează eforturile făcute până acum pentru a păstra vie amintirea acelor zile care au schimbat destinul unei națiuni. Punctul culminant al manifestării este vizita pe care o facem la Cimitirul Eroilor și aprinderea de candele în memoria celor care au plătit cu prețul vieții lor libertatea noastră, a tuturor”, se arată pe pagina evenimentului.

„Marşul Eroilor” organizat de suporterii din Peluza Sud Timişoara şi Druckeria a strâns mai multă lume în ultimii ani decât majoritatea evenimentelor legate de memoria Revoluţiei din 1989.

„Sunt eroii care au pus viitorul nostru mai presus de prezentul lor, iar pentru acest lucru ei nu mor niciodată!”, mai arată organizatorii. Aceştia recomandă îmbrăcăminte și încălțăminte confortabilă și călduroasă, parcurgerea totală a traseului de trei kilometri fiind ca durată de aproximativ două ore și jumătate. Traseul este accesibil oricărei persoane, indiferent de vârstă.

Marşul va avea loc vineri, 16 decembrie, începând cu ora 18:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.