Muzica din Timișoara la export: formația JazzyBIT a reprezentat orașul în 16...

Muzica din Timișoara la export: formația JazzyBIT a reprezentat orașul în 16 țări de pe trei continente

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană JazzyBIT a susținut zilele trecute două concerte în capitala Franței, la puține zile după întoarcerea din turneul care a avut loc în luna noiembrie în Mexic, unde Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) au fost invitați să concerteze în orașe ca Mexico City, Guadalajara și San Miguel de Allende.

De-a lungul celor 10 ani de existență, formația timișoreană a cântat în cadrul multor evenimente importante din țara noastră dar și peste hotare, lista țărilor în care au susținut recitaluri fiind alcătuită din Mexic, Serbia, Quatar, Ungaria, Austria, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, Olanda, Suedia, Anglia, Cehia, Lituania, Coreea de Sud, Italia, Franța și Bosnia.

În luna mai a acestui an JazzyBIT  a susținut  un concert de lansare a celui de-al treilea album discografic, „Drive”, la Cinema Victoria din Timișoara.


Conceptul grafic și coperta albumului au fost create de Ovidiu Hrin, iar albumul a fost compus pe întreaga perioadă a anului 2020 și a fost înregistrat în luna mai a anului trecut la studioul SuperSize Recording din Budapesta. Alături de jazz, cei trei muzicieni timișoreni au presărat pe compozițiile noului disc și o serie de alte influențe. Albumul a fost mixat la The Bunker Studio în Brooklyn, New York City de către John Davis, producător ce a câștigat în 2019 premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental (Brad Mehldau – „Finding Gabriel”). John Davis a lucrat în trecut cu artiști precum Brad Mehldau, John Patitucci sau Mark Guiliana și este totodată basistul trupei Jojo Mayer / Nerve. De masterizarea discului s-a ocupat Alex DeTurk, inginerul de mastering rezident de la The Bunker Studio din New York, cel care a masterizat albume pentru David Bowie, D’Angelo sau Kamasi Washington și este deținător a două premii Grammy.

Ultimul concert din acest an susținut de formația JazzyBIT la Timișoara va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 20:30, la Muzeul Satului Bănățean, recitalul fiind inclus în cadrul evenimentelor derulate sub genericul Parcul Crăciunului, cu intrarea liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.