Razie pe cele mai circulate șosele din Timiș. Aproape 1.500 de autovehicule...

Razie pe cele mai circulate șosele din Timiș. Aproape 1.500 de autovehicule controlate într-o zi

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii rutieri și de ordine publică, sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș, au acționat ieri pe principalele artere din județul Timiș „pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența drogurilor și alcoolului, cât și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor”.

În cadrul activității au acționat 122 de polițiști alături de șase reprezentanți RAR și ISCTR. Au fost controlate 1.450 de autovehicule și au fost legitimate 1.550 de persoane. Polițiștii au efectuat 470 de testări cu aparatul etilotest și 18 cu aparatul drugtest.

„În urma controalelor, au fost aplicate 284 de sancțiuni contravenționale în valoare de 95.390 lei, dintre acestea 276 fiind aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere.


Polițiștii au constatat patru infracțiuni rutiere (două pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, una pentru conducerea unui auto sub influența substanțelor psihoactive, una pentru conducerea unui auto fără a poseda permis de conducere). Au fost reținute în vederea suspendării 23 de permise de conducere (15 pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului, unul pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare și șapte pentru alte abateri) și retrase 29 de certificate de înmatriculare. Certificatele de înmatriculare au fost retrase în principal, pentru: modificări ale sistemelor de evacuare, defecțiuni tehnice, anvelope neconforme, lumini neomologate, valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată etc”, a transmis IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.