SCM USV Timişoara, fără trofeu, după un eseu nevalidat la ultima fază...

SCM USV Timişoara, fără trofeu, după un eseu nevalidat la ultima fază a finalei cu Steaua. Ultimul joc pentru doi veterani ai bănăţenilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Rugby Romania – Facebook arhivă

SCM USV Timişoara a ratat locul 3 naţional săptămâna trecută, dar spera la trofeu la final de an prin Cupa României, trofeu pe care-l deţinea de la începutul anului. Azi, contra Stelei, bănăţenii au fost trădaţi din nou de o apărare parcă mai şubredă ca niciodată, dar au avut şansa de a câştiga în final. Arbitrajul video a decis însă că Shennan nu a marcat „curat” la ultima fază şi a rămas 25-23 pentru bucureşteni.

Deşi s-a disputat pe o arenă modernă – „Arcul de Triumf” – şi la o temperatură mai multe decât acceptabilă iarna, finala Cupei a adunat doar câteva sute de curioşi, în condiţiile în care una dintre participante a fost chiar din Bucureşti.

SCM USV a început excelent jocul, cu un eseu pe zonă centrală finalizat de Gabriel Rupanu. Fază frumoasă finalizată şi cu primele puncte în meci pentru transformeurul Florin Vlaicu. Era astfel 7-0 în minutul 3. Dar replica Stelei nu s-a lăsat îndelung aşteptată şi „decarul” Vl. Popa (min. 9) a redus din diferenţă dintr-o lovitură de pedeapsă. Trei minute mai târziu Vlaicu (26), de la distanţă şi uşor din unghi, a nimerit doar stâlpul, dar tot el şi-a dus echipa din nou la +7 după o nouă „penalitate” concretizată din poziţie mai centrală. Bucureştenii au replicat însă şi mai repede, prin acelaşi Vlăduţ Popa (28), cu eseu pe zonă centrală şi transformare pentru o egalitate la 10-10 care s-a menţinut până la pauză.

Repriza a doua a început excelent pentru stelişti, care au marcat în minutul 42 prin Vaovasa aproape de colţul terenului de ţintă în urma unei pase cu piciorul la limita ofsaidului. Deşi pe reluări se vedea că jucătorul Stelei era puţin în faţă la momentul pasei, brigada condusă de Cristian Şerban a validat reuşita. Din unghi închis Vl. Popa nu a găsit beţele şi a rămas 10-15.

Peste opt minute a venit rândul bănăţenilor să revină din spate, Manumua a păcălit defensiva Stelei şi, în forţă, a marcat pe centru.


Vlaicu a transformat apoi pentru 17-15. Dar din nou, imediat apărarea a cedat şi Marawa a readus roş-albaştrii în avantaj. Nici eseul acestuia nu a fost transformat din unghi de Popa şi bucureştenii au rămas cu doar trei puncte avantaj: 17-20. În minutul 62 egalitatea a fost restabilită de Vlaicu dintr-o nouă „penalitate”. Cu un sfert de oră înainte gazdele au rămas în inferioritate numerică după o lovitură cu umărul. Timişorenii s-au aruncat în atac, imediat Vlaicu încercând o execuţie rară, dar nu a reuşit dropgolul de la distanţă. Mai mult, în minutul 69 Vaovasa a fost şi el eliminat temporar, pentru un înainte intenţionat şi SCM Timişoara avea acum clar şansa victoriei. Vlaicu, din lovitura de pedeapsă rezultată, a marcat pentru 23-20. Dar, ca de fiecare dată, defensiva timişoreană a fost penetrabilă şi după un atac prelungit Marawa a punctat iarăşi pentru CSA Steaua: 23-25! Din unghi Plai a ratat transformarea şi a păstrat suspansul. În minutul 77 Vlaicu şi-a încercat din nou şutul din lovitură de pedeapsă, dar de această dată, tot din unghi, balonul a ocolit buturile. Apoi Neculau a primit şi el cartonaşul galben şi raportul forţelor din teren a devenit 14 vs. 13.

În prelungiri Timişoara a mai avut o şansă, decisivă. După o margine bună şi un şut în terenul de ţintă, pasă Goodwin. A ieşit o fază antologică, balon întors la limita autului pentru Shennan, care a încercat printr-o piruetă să culce balonul. A reuşit practic, dar după noi „deliberări video” s-a stabilit că nu a avut control asupra balonului şi scorul a rămas 23-25.

Vlaicu, asaltat cu premii

Înaintea partide SCM Timişoara a anunţat că finala de azi va fi ultimul joc pentru doi dintre veteranii echipei: Florin Vlaicu şi Sean Morrell, „Americanul” e jucătorul cu cele mai multe puncte înscrise pentru echipa naţională a României. El a şi fost premiat înaintea partidei, de preşedintele FRR, Alin Petrache, cu o şapcă specifică tradiţiei sportului cu balonul oval, pentru numărul impresionant de realizări ca „Stejar”, dar şi de reprezentanţi SCM, cu plachete, precum şi de către roş-albaştrii, cu un tricou, el fiind şi fost jucător al Stelei. Se pare că rugbistul a fost prea emoţionat ca să ţină un discurs înaintea partidei. 

SCM USV Timișoara: M. Lazăr, Căpăţînă, Digo, Neculau (c), D. Lazăr, R. Murariu, Morrell, Holoia, Rupanu, Fl. Vlaicu, Shennan, Khvicha, Manumua, Şteţco, Tiqe. Rezerve: Fuhri, Chiriac, L. Nica, S. Sîrbu, Altinok, A. Conache, Al. Bucur, Godwin. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

CSA Steaua Bucureşti: Savin, Butnariu, Bălan, Tweddle, Strătilă, Boboc, Ser, Sobota, Surugiu (c), Fl. Popa, I. Dumitru, H. Vaovasa, M. Vaovasa, Marawa, R. Neagu. Rezerve: Bărdaşu, I. Pîrvu, Masuku, Rossouw, Vueti, Plai, Chibuwe, Iliuţă. Antrenor: Ştefan Acsinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.