Reacția Raiffeisen Bank, după ce votul JAI a lăsat România în afara...

Reacția Raiffeisen Bank, după ce votul JAI a lăsat România în afara Schengen: Ne arătăm surprinși de această decizie

0
DISTRIBUIȚI

„În contextul votului negativ pentru aderarea României la spațiul Schengen, nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinși de această decizie”, transmit reprezentanții Raiffeisen Bank International.

„În contextul votului negativ pentru aderarea României la spațiul Schengen, nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinși de această decizie. Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai moportante piețe din Europa Centrală și de Est, este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană și susține creșterea economică sustenabilă prin intermediul unei piețe comune bazată pe liberă circulație a bunurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor. Raiffeisen Bank este o bancă locală, care finanțează și susține economia românească de 25 de ani, fiind a treia bancă din punct de vedere al creditării în piață”, transmit reprezentanții Raiffeisen Bank International.

Potrivit comunicatului de presă, de la privatizarea Băncii Agricole (2001) până astăzi, Raiffeisen Bank „a fost un partener puternic” pentru peste 2 milioane de clienți persoane fizice, mai mult de 110.000 de IMM-uri și 5600 de corporații mari și medii.

„În primele nouă luni ale anului 2022 creditarea a crescut la Raiffeisen Bank cu 27% și a înregistrat cea mai mare creștere pe segmentul corporații, respectiv de 55%.


În plus, în Raiffeisen Bank România lucrează 4900 de angajați, în aproximativ 300 de sedii. În ultimii 30 de ani, investițiile străine din România au jucat un rol crucial pentru modernizarea economică și integrarea economiei de piață din România în lanțurile internaționale de producție. Dincolo de capitalul și investițiile pe care grupul RBI le-a făcut pe piața locală, Raiffeisen Bank este un motor care susține dezvoltarea economiei locale, prin finanțări pe termen lung, prin creare de locuri de muncă, atât direct cât și indirect, ca efect al finanțării afacerilor locale și a lanțului său de furnizori, prin transfer de tehnologie și know-how ce contribuie la creșterea productivității, și, nu în ultimul rând, prin taxe și impozite care susțin bugetul de stat. Nu în ultimul rând, Raiffeisen Bank International rămâne profund angajat față de principiile care stau la baza Inițiativei de la Viena și, în calitate de co-fondator al acestei inițiative, Grupul își reafirmă, și în vremuri foarte grele, angajamentul său față de România și față de regiunea CEE, asigurându-se că există premisele necesare astfel încât capitalul să continue să curgă către economiile reale”, arată reprezentanţii Raiffeisen.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a cerut, joi, după votul din Consiliul JAI, companiilor de stat să-și închidă conturile de la Raiffeisen și Erste: „comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, afgresiv și nesimțit la adresa României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.