SCM USV Timișoara a plecat după medalii la București. „Leii” joacă pentru...

SCM USV Timișoara a plecat după medalii la București. „Leii” joacă pentru bronz în campionat şi aur în Cupă

0
DISTRIBUIȚI

SCM USV Timişoara nu a reuşit să se impună la Baia Mare, aşa că i-a rămas în Liga Naţională doar lupta pentru finala mică. Duelul pentru bronz e cu Dinamo, duminică, pe arena „Arcul de Triumf”, arenă din Bucureşti unde o săptămână mai târziu bănăţenii vor înfrunta Steaua pentru apărarea trofeului câştigat la începutul anului.

Pentru pregătirea duelurilor în condiţii cât mai bune, „leii” s-au pregătit săptămâna aceasta, înainte de plecare, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, arenă închisă pentru competiţii oficiale, dar care, de fapt, oferă în continuare cele mai bune condiţii din judeţ.

SCM USV Timișoara joacă ultimele două meciuri la stadionul Arcul de Triumf din București. Este vorba despre finala mică a Ligii Naționale de Rugby și despre finala Cupei României.


Astfel, rugbiştii au evitat şi terenul greu din Ronaţ în această perioadă a anului.

Astăzi, timişorenii au plecat spre Snagov, care va fi baza echipei timp de nouă zile. „La Snagov există o bază care ne permite să ne focusăm pe ceea ce ne-am propus. Vom avea un lot de 25 de jucători și, într-adevăr, prioritar va fi ultimul act din Cupa României, însă noi avem o revanșă de luat. Anul trecut, am jucat finala mică tot împotriva celor de la Dinamo și nu demult i-am întâlnit și în semifinala Cupei și sunt sigur că va fi un meci dificil. În același timp, există jucători care au evoluat 80 de minute și cu Baia Mare, și cu Dinamo, trebuie să mă gândesc la acest aspect. Accidentările și starea fizică, într-un joc precum rugbiul trebuie gestionate foarte bine, atât la antrenamente, cât și după meciuri. Împreună cu preparatorul fizic, cu staff-ul medical, este nevoie să alegem variantele cele mai bune pentru ca în data de 11 echipa să fie la parametri maximi”, a declarat Valentin Calafeteanu, antrenorul SCM USV Timișoara.

Meciul pentru locul 3 naţional, contra dinamoviştilor se dispută duminică, de la ora 11.00, pe arena „Arcul de Triumf”. Apoi, peste o săptămână, 11 decembrie, de la ora 12.45, acelaşi stadion va găzdui finala Cupei României, dintre SCM USV şi CSA Steaua. Ambele jocuri vor fi transmise de postul Prima Sport 1.

Fundaţie şi card de suporter

La finele celui de-al doilea sezonu de parteneriat cu Universitatea de Științe ale Vieții „Regele Mihai I”, rectorul Cosmin Alin Popescu a anunțat la începutul săptămânii, în sprijinirea echipei, înființarea unei fundații, dar și emiterea unui card de suporter. „Fundația este deja funcțională, iar cardul va fi adresat atât spectatorilor, cât și firmelor, urmând a oferi diverse avantaje. Vom reveni cu date concrete atunci când va fi emis”, a precizat Popescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.