Colterm anunță, la început de iarnă, că nu are contractată toată cantitatea...

Colterm anunță, la început de iarnă, că nu are contractată toată cantitatea de gaze naturale necesară. Care este soluția de avarie

2
DISTRIBUIȚI

Cristian Amza, administratorul special al Coltem, a anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că, la început de iarnă, compania de termoficare nu are contractată toată cantitatea de gaz metan necesară.

”La finele lunii noiembrie avem un stoc de 43.050 tone cărbune. Până în prezent, s-a achiziționat cantitatea totală de 78.972 tone de cărbune, din care 35.922 tone au fost consumate. Reiterăm faptul că, la momentul actual, avem contractată întreaga cantitate de cărbune, estimată pentru această iarnă (210.000 tone). De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, stocul înmagazinat este de 38.585 MWh (din totalul de 40.000 MWh, cât a fost stabilit de autorități), în luna noiembrie neatingându-ne deloc de aceste cantități.


Reamintim că au fost încheiate opt contracte pentru achiziția de gaze naturale, pentru cantitatea de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, consumul cantităților din aceste contracte derulându-se fără întârzieri în livrare. Precizăm că, atât pentru furnizorii cu care avem contract, cât și pentru FUI (furnizor de ultimă instanță), care pentru luna în curs este Engie, s-a plătit în avans gazul, în proporție de 70 %, pentru decembrie, restul urmând să fie plătit conform acordurilor de plată cu furnizorii. Așa cum anunțam și în comunicările anterioare, din totalul cantităților de gaz necesare pentru acest sezon, avem încă o parte necontractată. Ținând seama de cele de mai sus, raportat la plățile efectuate pentru luna decembrie, cantitatea încă necontractată este de aproximativ 65.000 Mwh, cantitate necesară pentru perioada ianuarie – martie 2023 și care, în absența încheierii unor contracte, va fi consumată în baza contractelor cu FUI, la fel cum am făcut și în lunile anterioare”, a declarat Amza.

Administatorul special al Colterm susține că luna aceasta vor fi arse primele cantități de biomasă. Se continuă lucrările de reparații la cele două mari centrale termice și la rețelele de transport a agentului termic.

2 COMENTARII

  1. Pai daca se da caldura in continuare ca pina acuma mai si ramine carbune in stoc.Si sa nu uitam averile,retechnologizarile in plina iarna.Ca de vara a fost timpul concedilor de odihna dupa o munca asidua din iarna trecuta a angajatilor.Astia din primarie si Colterm fac exact ca greieri toata vara canta si iarna se plang de ” GREAUA MOSTENIRE „

  2. Administratorul special, un alt incompetent marca USR, învăță ABC-ul la locul de muncă, îmbogățindu-se pe banii și sănătatea timișorenilor pe care i-a băgat în spital de frig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.