Sute de colindători din tot județul, în alai prin Timișoara. Cine participă...

Sute de colindători din tot județul, în alai prin Timișoara. Cine participă și când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din această lună a anului, cu mari sărbători, este alaiul colindătorilor, care, ca în fiecare an, va aduce pe străzile Timișoarei urări de bine și belșug. Peste 200 de colindători din întreg județul vor parcurge, luni, 19 decembrie, începând cu ora 12:00, drumul de la Palatul Administrativ spre Piața Victoriei, cântând vechi colinde, iar în jurul orei 13,00 vor ajunge cu colindatul în fața Catedralei Mitropolitane.


De aici se vor îndrepta spre Mitropolia Banatului, unde vor susține un spectacol de datini. Bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior, de fată și de gazdă sunt doar câteva dintre datinile care vor da farmec alaiului.

Din Țara Făgetului vor colinda dubașii din Făget, Pietroasa, Curtea și Margina, îmbrăcați în costume de odinioară, încinși cu tricolor și însuflețiți de spiritul Crăciunului, vor porni colinda pentru a vesti speranța și bucuria, iar ansamblul „Voitegeana” din Voiteg, ansamblul „Junii Timișului”, fanfara „Banater Musikanten” din Timișoara, grupuri vocale din Buziaș, Fârdea, Coșteiu, ansamblul „Iorgovanu Comloșan” din Comloșu Mare și formația de tineret a ansamblului profesionist „Banatul” vor umple de culoare și veselie străzile Timișoarei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.