Ultimul program de finanțare pe 2023, lansat de Centrul de Proiecte Timișoara...

Ultimul program de finanțare pe 2023, lansat de Centrul de Proiecte Timișoara chiar înainte de Anul Nou

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a anunțat vineri lansarea ultimului program de finanțare nerambursabilă din acest an și, totodată, primul program de finanțare din sumele alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, respectiv programul Opening+, care completează programul evenimentului de deschidere „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023” (17-19 februarie 2023).

Bugetul alocat acestui program de finanțare este de 800.000 lei. Operatorii culturali care vor să se alăture și să contribuie la acest moment important pentru Timișoara pot depune aplicațiile până în data de 13 ianuarie 2023, pe site-ul centruldeproiecte.ro/finantari/opening-plus.

Weekend-ul care marchează deschiderea oficială a programului cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023” va cuprinde trei tipuri de evenimente: cele curatoriate special pentru această ocazie, componente ale Programului Cultural din dosarul de candidatură și cele propuse de comunitate prin acest program de finanțare.

Proiectele culturale selectate în urma acestui program de finanțare se vor ralia la conceptul general al evenimentului de deschidere, vor contribui la extinderea geografică în toate cartierele municipiului Timișoara și vor facilita deschiderea spre un public divers și spre afirmarea culturii locale.

„Pe parcursul a celor trei zile, programul deschiderii va include o serie de spectacole, vernisaje și evenimente în tot orașul, precum și intervenții în spațiul public, comisionate către artiști locali, naționali și internaționali.


Toate acestea sunt menite să pună în lumină atât moștenirea distinctă multiculturală, cât și deschiderea către temele importante ale momentului”, a transmis Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Festivitățile vor include un program complet de activități culturale, concerte, teatru, expoziții, ateliere deschise, dispersate în tot orașul care implică multipli operatori culturali locali și care leagă nodurile urbane între ele. Este un moment al premierelor și inovației, dar și de comuniune a comunităților, menit să trezească mândrie și încredere față de anul pe care-l vom petrece împreună. Toate gazdele din Programul Cultural vor fi invitate să contribuie la deschidere cu diverse evenimente și conținut cultural, marcându-se un start comun în mult așteptatul an al titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Pe site-ul opening.timisoara2023.eu puteți vedea toate evenimentele care vor avea loc începând din 17 februarie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.