Autorizația de construire nu mai poate fi obținută fără avizele de mediu,...

Autorizația de construire nu mai poate fi obținută fără avizele de mediu, la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara reamintește cetățenilor că, din acest an, autorizația de construire este condiționată de obținerea avizelor de mediu. Astfel, în vederea obținerii autorizației de construire/desființare, începând cu anul 2023, Biroul Avize și Control Mediu, va emite următoarele avize: „Aviz principiu mediu urban” și „Aviz gestiune deșeuri”, care va fi însoțit de un „Plan de eliminare a deșeurilor”.

„Avizul principiu mediu urban se eliberează pentru lucrările de investiție ce urmează să afecteze zonele verzi amenajate/neamenajate, indiferent de regimul juridic, (arbori, arbuști, rabate cu flori anuale/perene, gazon, vegetație ierboasă perenă), urmând ca sumele reprezentând contravaloarea materialului dendrologic afectat să fie achitate de beneficiar/constructor.


Avizul gestiune deșeuri se eliberează pentru lucrările de investiție și este o condiție impusă în Certificatul de Urbanism. Acesta este valabil numai însoțit de Planul de gestionare a deșeurilor rezultate din realizarea investiției (dacă este cazul) sau desființare (demolare). Mai mult de atât, șantierele vor fi încadrate în categorii de risc, pe baza unor indicatori obiectivi”, a transmis municipalitatea.

Pentru eliberarea avizelor mai sus menționate, taxa este de 100 lei fiecare, iar pentru eliberarea acestora în regim de urgență, în termen de trei zile lucrătoare, se va achita suplimentar o taxă de urgență în valoare de 100 lei pentru fiecare aviz în parte. Contul în care se poate face plata este același, atât pentru achitarea taxei în regim normal, cât și pentru achitarea taxei în regim de urgentă, și anume: RO90TREZ62121360206XXXXX.

Actele necesare pentru obținerea avizelor se depun la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12 – Serviciul Informare și Consiliere Cetăţeni, ghişeele 1 şi 2, și documentele necesare și cererea se pot consulta pe site-ul primăriei, la secțiunea „mediu”.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.