Guvernul României pregătește lovitura decisivă pentru evazioniști. Ce instrument cheie va primi...

Guvernul României pregătește lovitura decisivă pentru evazioniști. Ce instrument cheie va primi ANAF

2
DISTRIBUIȚI

Guvernul României se pregătește să dea o lovitură cruntă evazioniștilor, măsură urmând să ducă la creșterea încasărilor din TVA, au declarat, astăzi, surse oficiale.


Chiar dacă PIB-ul a crescut, colectarea taxei pe valoarea adăugată nu a înregistrat creșterea dorită de Executiv,

Din acest motiv, în următoarele zile urmează să fie aprobată achiziționarea de către ANAF a sistemului de monitorizare a riscurilor financiare. Se prognozează ca digitalizarea ANAF-ului, de la achiziție până la implementare, să dureze între nouă luni și un an și jumătate.

Actualul Guvern condus, spre deosebire de PSD, că este încă viabilă aplicarea cotei unice care ar deveni irelevantă când majoritatea salariilor din România vor fi peste 1.000 euro, considerându-se că aplicarea acum a impozitului progresiv acum ar lovi cel mai mult în clasa de mijloc.

 

2 COMENTARII

  1. Este modificare a codului de procedură fiscală în acest sens cu aplicare din iulie 2022 care obligă organele fiscale sa transmită o alertă de risc acolo unde situația fiscală se înrăutățește. Sunt monitorizați niste indici bilantieri și în caz de derapaje societatea este înștiințată despre riscuri ca să aibă timp să se redreseze. Din 2024 aplicația pentru o asemenea „avertizare timpurie” cum e denumita în legea 207/2015 modificată în 2022 va putea fi accesata și pe situl ministerului dezvoltării sau cum se mai numește acum cel ce veghează la propășirea antreprenoriatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.