Medicul Virgil Musta și directorul adjunct de la DSVA Timiș, acuzați de...

Medicul Virgil Musta și directorul adjunct de la DSVA Timiș, acuzați de ANI de conflict de interese. Directoare din Caraș Severin, în incompatibilitate

2
DISTRIBUIȚI

Virgil Musta, şeful Secției Boli Infecțioase II din cadrul Spitalului Victor Babeș Timișoara, şi Sabin Lifa, fost director executiv adjunct în cadrul DSVSA Timiş, sunt acuzaţi de conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, medicul Virgil Musta este acuzat că la data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia el și fratele lui dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția lui Musta deține funcția de medic specialist, „a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia Musta Virgil Filaret exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr.


95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”. Reamintim că Musta a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, alături de directorul medical al spitalului, un medic și o asistentă.

Tot de conflict de interese este acuzat și Sabin Lifa, fost director executiv adjunct în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. Potrivit ANI, în perioada exercitării funcției de director executiv adjunct al DSVSA Timiş, a aprobat pentru societatea comercială în cadrul căreia fiul său era angajat cu contract individual de muncă, un număr de 23 de deconturi justificative întocmite de către acesta, iar societatea comercială a încasat din deconturi suma de 54.823,86 lei.

Potrivit comunicatului transmis de ANI, luni dimineața, Maria Sauer, director al Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Caransebeș, din județul Caraș-Severin, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 22 iulie 2019 – 28 iulie 2021, întrucât a deținut funcția de director al Stațiunii de Cercetare și membru în consiliul de administrație, iar soțul său a deținut funcția de administrator/asociat la două societăți cu capital privat al căror obiect de activitate este similar cu cel deținut de Stațiunea de Cercetare.

2 COMENTARII

  1. Asta este o mizerie facuta de ANI la adresa lui Musta. Probabil Musta acumulase prea multa notorietate pozitiva si la niscaiva politicieni incepuse sa le tremure partea dorsala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.