No DJ, un nou proiect muzical născut la Timișoara care abordează muzica...

No DJ, un nou proiect muzical născut la Timișoara care abordează muzica retro electro cu elemente live

0
DISTRIBUIȚI

Scena muzicală timișoreană are parte de un nou proiect pus la cale de către doi dintre membrii formației The Bandits, Răzvan Munteanu și Francis Mozes, care își propune să abordeze stilul retro electro combinat cu elemente live.

„No DJ a apărut în 2023 și ceea ce vrem noi este să îmbinăm muzica electronică veche cu niște elemente de live, fie de la clapă (cu Francis Mozes) sau… pe viitor ne gândim să adăugăm chitară sau chiar un alt MC care cântă sau face beatboxing. Muzica electronică veche este pentru noi… cea apărută începând din 1995… melodii din zona electro, techno, deep house, trance sau electro pop. Din repertoriul unor trupe ca Depeche Mode, Azzido Da Bass, Prodigy, Daft Punk, Tomcraft, Apollo 440, Modjo sau Faithless. E muzica aia veche electro bună, piese de acum douăzeci de ani. Proiectul s-a născut pentru că ne place muzica asta, e cea cu care am copilărit. În plus, nu prea există proiecte în zona asta. Avem multe party-uri de retro, dar nu sunt axate pe electro – retro. Ne dorim să-i aducem pe oamenii ăia care iasă tot mai greu în cluburi… să asculte o muzică bună“, a spus Răzvan Munteanu.

Clăparul Francis Mozes s-a născut în 1988 la Stockholm, din părinți români și a trăit multă vreme în Minneapolis (SUA).


A venit la Timișoara cu câțiva ani în urmă, când s-a înscris la Facultatea de Medicină din orașul nostru și a început să cânte într-o trupă alături de bunul său său prieten Benson Joel, la rându-i o figură inedită a scenei locale, născut în oraşul indian Bangalore. Răzvan Munteanu este cunoscut ca solistul trupei The Bandits și principalul organizator al Embargo Fest.

„Pasiunea asta pentru DJ o am demult. Am început la 16 ani …am fost DJ la discoteca de la Dudeștii Vechi, unde veneau în fiecare seară în anii 1999 – 2000 două sau trei sute de oameni. Pe viitor NO DJ își propune să fie o echipă să mergem cu mai mulți oameni pe scenă. Nu suntem DJ și nici nu ne propunem asta. Numele… poate să ănsemne că Nu suntem DJ, dar poate să însemne și ardelenescul… No… DJ. Ne adresăm unui public care are în principiu peste 30 de ani , dar sunt sigur că o să le placă și celor sub această vârstă. Voi încerca să fac și o istorie muzicală a pieselor… cu povești interesante, astfel încât prestația noastră să fie și un pic de cultură muzicală“, a mai adăugat Răzvan Munteanu.

Primele apariții ale proiectului muzical No DJ vor avea loc la Racing Cafe în Reșița (21 ianuarie), Casa del Retro Timișoara (10 februarie) și Ma HUB Oradea (11 februarie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.