Directorul general al Colterm a demisionat după ce Primăria Timișoara a refuzat...

Directorul general al Colterm a demisionat după ce Primăria Timișoara a refuzat să asigure bani pentru certificatele de emisii CO2

0
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că directorul general al Colterm, Petre Nenu, și-a înaintat demisia din funcție, motivul principal fiind acela că autoritățile nu asigură fondurile necesare pentru achiziționarea certificatelor de emisii CO2.

„Norocul unei ierni cu temperaturi ridicate a reprezentat o șansă pentru timișoreni. Dar iarna posibil ca doar de acum să înceapă… Din toate punctele de vedere.


Unul dintre oamenii cerebrali din Colterm, directorul general, a ales să plece prin demisie. O demisie care vine pe fondul unei temeri că se apropie 30 aprilie și nimeni nu-l asigură de existența fondurilor necesare achiziționării certificatelor EUA, riscul de a răspunde personal pentru neimplicarea altora în acest program. Implicarea înseamnă fapte concrete și nu povești. Căldura din apartamente, școli, spitale este vitală pentru viața timișorenilor mai mult decât pozele pozitive de pe Facebook! Prefer poze din depozitul de cărbuni, din păcate nu prea văd. Avem platforma luată cu mare fast, dar aducem cărbune din Ungaria, posibil prin Motru? Sper că este reală platforma de la Motru și nu una online…”, a scris viceprimarul Cosmin Tabără pe pagina sa de Facebook.

„Lăsând gluma la o parte, situația nu stă bine. Sunt câteva persoane care se zbat și unele care doar mimează salvarea acestei societăți. E nevoie de mai mult, e nevoie de asumare și de dat cu pumnul în masă dacă trebuie. Timișoara nu mai poate trece prin ce s-a întâmplat iarna trecută, a fost o rușine și o suferință și măsuri nu s-au luat împotriva celor care au spus că știu ce au de făcut, dar doar reușit să încurce!”, mai spune mesajul lui Tabără.

Societatea Colterm este în insolvență și are, până acum, două amenzi pentru neplata de certificate de emisii care totalizeză, împreună, aproximativ 35 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.