Panică într-un bloc de opt etaje, după ce casa scării s-a umplut...

Panică într-un bloc de opt etaje, după ce casa scării s-a umplut de fum UPDATE 4 Cauza incendiului: proasta creștere FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Un apel la 112 a mobilizat pompierii, în această după-amiază, la un incendiu produs pe strada Predeal din Arad.

„Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, autoscara S42, descarcerarea și doua echipaje SMURD și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. Întrucât ghena este amplasată în interiorul scării blocului, fumul dens a pătruns și în interiorul blocului, până la etajul opt”, a transmis ISU Arad.

UPDATE „Au fost evacuate 21 de persoane.


Toate persoanele sunt stabile, constiente și cooperante. Acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului iar la spital a fost transportat un minor în vârstă de 17 ani, prezentând simptome ușoare de intoxicație cu fum”, a transmis ISU Arad.

Incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente se acționează pentru ventilarea scării blocului.

UPDATE 3 „În această după-amiază, în jurul orei 15:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la ghena pentru deșeuri menajere, amplasată în interiorul scării unui bloc de 10 etaje din municipiul Arad, strada Predeal. Pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu: două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru salvare la înălțimi și două echipaje SMURD, încadrate cu 17 subofițeri, un maistru militar și un ofițer. În sprijinul forțelor au intervenit și două echipaje SAJ. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul ghenei pentru deșeuri, cu degajari de fum la nivelul scării blocului, până la etajul superior. Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au acționat și pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul scării de bloc și în apartamente. Astfel, au fost evacuate în siguranță 22 de persoane, dintre care doi minori care prezentau simptome ușoare de intoxicare cu fum. Cei doi minori au fost transportați la spital de către echipajele medicale SAJ”, a transmis ISU Arad.

UPDATE 4 „Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul. În speță, o țigară aruncată în toboganul ghenei pentru deșeuri a condus la producerea incendiului”, a transmis ISU Arad.

Sursa foto: ISU Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.