Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, acuzat de ANI de conflict de interese....

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, acuzat de ANI de conflict de interese. Pentru ce infracţiuni a fost sesizat Parchetul General UPDATE Reacția lui Nica: „Se pare că pe unii îi deranjează mult faptul că susțin Biserica”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Alin Nica, președintele CJ Timiș, fost primar al comunei Dudeştii Noi, este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese. ANI a anunțat azi că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nica Alin a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020) ar fi participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul căreia Consiliul deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

Mai mult, Nica este acuzat că a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă.

Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nica a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art.


326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală.

UPDATE Președintele Consiliului Județean Timiș spune că totul i se trage de la o aprobare dată pentru construirea unei biserici ortodoxe în Dudeștii Noi.

„Acuzația de folosirea a funcției pentru favorizarea unor persoane înseamnă că, din calitatea de primar ortodox, am fost de acord să se ridice în localitate un lăcaș de cult ortodox. Desigur că situația este absurdă, dar înțeleg că ANI trebuie să își facă datoria și să ia în considerare orice reclamație, chiar și una neîntemeiată. Se pare că pe unii îi deranjează mult faptul că susțin Biserica deoarece a mai fost reclamată la ANI și calitatea mea de membru în Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudeștii Noi. Înainte să fiu ales președinte al Consiliului Județean Timiș, am ieșit din Consiliul Parohial, însă în declarația de interese s-a strecurat o eroare și nu am șters această titulatură. Am greșit când am dat copy-paste în document, acesta este falsul în declarații sesizat la Parchet”, a transmis Alin Nica printr-un comunicat.

Acesta acuză „metode demne de Securitatea anilor ’90” și consideră că acuzațiile sunt bazate pe informații scoase din context și reinterpretate cu scopul unui linșaj mediatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.