Război în Ucraina, ziua 313. Atacurile cu drone ale rușilor au provocat...

Război în Ucraina, ziua 313. Atacurile cu drone ale rușilor au provocat întreruperi de energie electrică la Kiev UPDATE Moscova recunoaște pierderi importante de oameni

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE 1 Forțele ucrainene au tras rachete în regiunea Donețk, în estul Ucrainei, unde erau staționați soldați ruși, ucigând 63 dintre ei, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării, citat de AP.

Forțele ucrainene au tras șase rachete de la un sistem de lansare HIMARS, iar două dintre ele au fost doborâte, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării. Acesta nu a precizat când a avut loc atacul.

Lovitura, care a folosit o armă de precizie furnizată de SUA, a dus la un nou eșec pentru Rusia, care în ultimele luni s-a resimțit din cauza unei contraofensive ucrainene.

Armata ucraineană nu a confirmat în mod direct atacul, dar a părut să recunoască ceea ce pare a fi același atac pe care l-au raportat autoritățile ruse, notează AP.

Duminică, Direcția de comunicare strategică a forțelor armate ucrainene a afirmat că aproximativ 400 de soldați ruși mobilizați au fost uciși într-o clădire a unei școli din Makiivka și alți aproximativ 300 au fost răniți.

Comunicatul rușilor a precizat că atacul a avut loc „în zona Makiivka”.

…………………………………………………….

Noi atacuri aeriene ale rușilor au avut loc în noaptea de duminică spre luni în Ucraina.


Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că resturi de la o dronă au lovit cartierul Desnianskiy și au rănit o persoană.

Resturi de la o dronă distrusă de apărarea antiaeriană au lovit cartierul rezidențial Desnianskiy din nord-estul Kievului, a afirmat primarul orașului. Vitali Klitschko a spus că resturile au lovit un drum și au avariat o clădire. Un tânăr de 19 ani a fost transportat la spital, a adăugat primarul.

Atacurile cu drone de pe parcursul nopții au provocat întreruperi de energie electrică la Kiev. Mai multe zone ale orașului au rămas în beznă.

„Există întreruperi de energie electrică de urgență în oraș”, a confirmat primarul Klitschko.

Atacul a fost confirmat și de guvernatorul regional.

„Rușii au lansat mai multe valuri de drone Shahed, vizând instalații de infrastructură critică. Apărarea antiaeriană este la lucru”, a precizat Oleksiy Kuleba.

Este a doua noapte consecutivă de atacuri rusești asupra capitalei Ucrainei după ce în ajunul Anului Nou orașul a fost atacat cu rachete. În prima noapte a anului forțele ucrainene au doborât 45 de drone Shahed de fabricație iraniană lansate de ruși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.