Război în Ucraina, ziua 340. Kievul poartă discuții pentru a primi rachete...

Război în Ucraina, ziua 340. Kievul poartă discuții pentru a primi rachete cu rază lungă de acțiune

0
DISTRIBUIȚI

Kievul și aliații poartă discuții cu privire la solicitările Ucrainei de a primi rachete cu rază lungă de acțiune, a declarat sâmbătă un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Ucraina a obținut promisiuni de a primi tancuri de luptă occidentale și caută avioane de luptă pentru a respinge forțele rusești care avansează încet de-a lungul unei părți a liniei frontului.

„Pentru a reduce drastic arma cheie a armatei ruse – artileria pe care o folosesc astăzi pe linia frontului – avem nevoie de rachete care să le distrugă depozitele”, a declarat consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak pentru televiziunea ucraineană Freedom.


El a spus că în Peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, există peste 100 de depozite de artilerie.

„Prin urmare, în primul rând, negocierile sunt deja în curs de desfășurare. În al doilea rând, negocierile se desfășoară într-un ritm accelerat”, a spus el.

Președintele Zelenski, vorbind separat, a declarat că Ucraina vrea să preîntâmpine atacurile rusești asupra zonelor urbane ucrainene și a civililor.

„Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acțiune… pentru a priva ocupantul de posibilitatea de a-și plasa lansatoarele de rachete undeva departe de linia frontului și de a distruge orașele ucrainene”, a spus Volodimir Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.