SCM USV Timişoara se reuneşte cu mai puţini jucători. Pădurea Verde, printre...

SCM USV Timişoara se reuneşte cu mai puţini jucători. Pădurea Verde, printre locaţiile de antrenament ale rugbiştilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: rugby.scmtimisoara.ro

SCM USV Timişoara începe pregătirile luni pentru stagiunea 2023, una în care va fi implicată în Liga Națională de Rugby și în Cupa României. Bănăţenii au mai înregistrat o plecare la finele sezonului trecut, încheiat fără trofeu, dar vor avea şi absenţe numeroase de la primele şedinţe de pregătire prin faptul că nu mai puţin de 12 componenţi merg la lotul naţional A al României.

Echipa bănăţeană s-a despărţit de Florin Vlaicu (retras), Sean Morell (final de contracte), dar şi de Marco Fuhri, sosit abia vara trecută. „Nu i-am putut garanta că va juca mai mult în 2023”, a spus antrenorul Valentin Calafeteanu despre ruperea înţelegerii cu cel din urmă. La capitolul veniri figurează numele lui Malcolm Mamboleo Onsando şi Marius Simionescu, ambii de la Dinamo.

Altfel, România A întâlneşte Italia A, sâmbătă, 21 ianuarie (în deplasare), iar de pe Bega au fost selecţionaţi: Ciprian Chiriac, Eugen Căpățînă, Laurențiu Nica, Lucian Mureșan, Vlad Neculau, Kemal Altinok, Gabriel Rupanu, Alin Conache, Marius Saimionescu, Stephen Shennan, Corrado Ștețco, dar și despre Mihăiță Lazăr, care rămâne jucător la echipa noastră și va face parte din staff-ul tehnic al naționalei, ca antrenor pentru jocul în grămada ordonată.

„Prima zi cuprinde două antrenamente, unul la sala de forță și unul la stadionul din Ronaț”, anunţă SCM USV Timişoara.


„Îmi doresc să pornim bine anul, încă de acum din ianuarie, să avem obiective și un scop comun bine definit. Trebuie să știm încotro ne îndreptăm și îmi doresc lucruri care nu s-au întâmplat de când am revenit aici: să fim capabili să aducem titlul la Timișoara după cinci ani, dar pentru asta trebuie să știe fiecare parte ce are de făcut. Este un obiectiv clar pe care-l voi seta și echipei, iar acest lucru ne va obliga la multe momente de sacrificiu. Trebuie să știm ce suntem dispuși să sacrificăm pentru ceea ce ne dorim. Eu pot spune acum multe despre acest an, important este ceea ce vom întreprinde pentru ceea ce ne dorim”, a declarat Valentin Calafeteanu.

În prima săptămână rugbiştii Timişoarei se vor pregăti în nu mai puţin de patru locaţii: la sala de forță, la terenurile din Ronaț și de la USV (Agronomie), dar și la Pădurea Verde. Noul sezon începe abia în luna aprilie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.