Timișorenii de la JazzyBIT au lansat un nou videoclip, pentru o piesă...

Timișorenii de la JazzyBIT au lansat un nou videoclip, pentru o piesă din albumul „Drive”

0
DISTRIBUIȚI

Formația JazzyBIT a lansat cel de-al doilea videoclip din albumul „Drive“, piesa „Slice“ având parte de un clip realizat în studioul on.set Timișoara. Filmările și editarea au fost realizate de Amalia Gaiță și Cristina Precupaș, înregistrarea de către Cristian „Sol Faur” Popescu la Consonance Studio, iar ceilalți colaboratori ai acestui videoclip au fost Valentin Solomie, Andrei Jumugă, Radu și Bogdan Racz.

În luna mai a anului trecut, JazzyBIT a susținut un concert de lansare a celui de-al treilea album discografic, „Drive”, la Cinema Victoria din Timișoara. Conceptul grafic și coperta albumului au fost create de Ovidiu Hrin, iar albumul a fost compus pe întreaga perioadă a anului 2020 și a fost înregistrat la studioul SuperSize Recording din Budapesta. Alături de jazz, cei trei muzicieni timișoreni au presărat pe compozițiile noului disc și o serie de alte influențe.


Albumul a fost mixat la The Bunker Studio în Brooklyn, New York City de către John Davis, producător ce a câștigat în 2019 premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental .

Anul trecut, trupa timișoreană a susținut concerte în capitala Franței, la puține zile după întoarcerea din turneul care a avut loc în Mexic, unde Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) au fost invitați să concerteze în orașe ca Mexico City, Guadalajara și San Miguel de Allende.

Începutul lunii februarie are o semnificație aparte în istoria trupei timișorene JazzyBIT. „Certificatul de naștere” al formației poartă data de 2 februarie 2012, când băieții au susținut primul lor concert. Albumul de debut al formației timișorene, „Touch the Sky” a fost lansat în data de 2 aprilie 2014 în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara. Cel de-al doilea material discografic din cariera trupei, „Horizon“, a fost lansat tot în data de 2 februarie dar în 2016. Teodor Pop , Mihai Moldoveanu și Szabó Csongor-Zsolt au optat să înregistreze acest material discografic la Budapesta, la renumitul studio SuperSize Recording.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.