Viceprimarul Tabără îi acuză de dictatură pe useriștii din Primăria Timișoara. Care...

Viceprimarul Tabără îi acuză de dictatură pe useriștii din Primăria Timișoara. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a fost convocat în ședință în data de 2 februarie, ultima zi în care mai poată fi votată adoptarea bugetului local pentru acest an.

Viceprimarul Cosmin Tabără (PNL) acuză administrația USR că ignoră din nou transparența pe care a pus atât de mult preț în campania electorală din 2020.

„Conform tradiției, pe data de 2 februarie se sărbătorește Ziua Ursului, dar și ultima zi pentru adoptarea bugetului local. Ordinea de zi pentru ședința consiliului local este însoțită de o «suplimentară» cu proiectul de buget pentru anul 2023. Se spune că în Ziua Ursului sunt multe ceasuri rele, dar se mai spune că în funcție de ce vede ursul în această zi se pot face previziuni meteorologice importante referitoare la noul an. Dar nu știm dacă în această zi se pot face și previziuni economice pentru Timișoara?! E clar! Colegii USR-ști din coaliție nu mai au orientare și probabil și-au pierdut busola politică și administrativă. Administrația înseamnă colaborare, dezbatere și alegerea a celor mai bune soluții, nu un act unilateral de voință.


Cum se poate ca ceea ce arătați cu degetul cu doi ani jumătate în urmă, exact asta faceți acum? Vorbeați despre transparență, despre «Administrația de sticlă», și acum ați ajuns să nu supuneți dezbaterii publice un proiect atât de important pentru Timișoara, într-un an în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană? Este ceva de ascuns sau doar un stil «molcom» de muncă? Legea adoptării bugetului vorbește despre principii, unul dintre ele este al transparenței și publicității”, a transmis Cosmin Tabără prin intermediul unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

„S-a ajuns exact la ceea ce se critica în campania electorală din 2020. De Ziua Ursului, suntem puși în situația în care trebuie să votăm bugetul orașului pentru că e ultima zi în care mai poate fi adoptat! Un demers iresponsabil și dictatorial pentru că suntem puși în situația să votăm în «orb», fără a cunoaște datele financiare. Măcar ursul are posibilitatea de-și vedea coada… Este imposibil ca un astfel de buget să-l studiezi în câteva ore! Cei 27 de consilieri ce își pot asuma prin vot? Doar responsabilitatea de a nu lăsa orașul fără buget. Știu doar ce am propus eu prin direcțiile din subordine fără a cunoaște și ce a rămas în buget. Despre dezbatere publică nici nu poate fi vorba… vor mai fi probabil 48 ore de la publicare pe internet și până la adoptare, asta daca va fi publicat…”, mai spune mesajul viceprimarului PNL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.