Cod roșu de inundații în Timiș UPDATE 4 Aproape 60 de gospodării...

Cod roșu de inundații în Timiș UPDATE 4 Aproape 60 de gospodării inundate într-o localitate din Timiș FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Cod roșu de inundații în Timiș, înregistrându-se creșteri importante de debite și depășiri ale  cotelor de pericol, pe râul Bega. Până acum, pompierii din Lugoj și Făget au fost solicitați să intervină, în această dimineață, pentru evacuarea apei din cinci gospodării în comuna Răchita și una din orașul Făget, cât și pentru degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubești.

Pentru gestionarea acestor situații de urgență intervin 13 pompieri din cadrul Stației Făget și Detașamentului Lugoj cu 2 motopompe remarcabile, 2 motopompe transportabile și 4 autospeciale de stingere, voluntari din cadrul comunei Dumbrava, precum și reprezentanți ai Serviciului de Gospodărie a Apelor Banat.

Începând cu ora 07:20 s-a dispus trimiterea în sprijin a două echipe de intervenție din cadrul ISU Arad și ISU Hunedoara, fiecare cu câte două motopompe. La nivelul ISU Timiș s-a dispus prealertarea Detașamentelor 1 și 2 Timișoara. La ora 08:45 are loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

UPDATE 1 ISU Timiș a a anunțat că „prin Hotărârea Comitetului local pentru Situații de Urgență s-a dispus evacuarea a aproximativ 65 școlari, preșcolari și cadre didactice de la Școala Gimnazială Răchita”.

UPDATE 2 În acest moment se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita. Se intervine pentru gestionarea acestei situații de urgență cu o autospecială de serviciu, două autospeciale de lucru, două motopompe remarcabile și două motopompe transportabile, un încărcător cu saci, un buldoexcavator, cu un efectiv de 27 pompieri. De asemenea, a fost dislocată o autospecială de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului Lugoj. În sprijin intervin șase voluntari din cadrul Primăriei Dumbrava”, a anunțat ISU Timiș.

UPDATE 3 ISU Timiș a anunțat că, pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj și Stației Făget au fost solicitați să intervină, până în acest moment, pentru:
– evacuarea apei din nouă gospodării în comuna Răchita;
– evacuarea apei din nouă curți în orașul Făget și dintr-un adăpost de animale;
– degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubești;
– evacuarea apei dintr-o curte și salvarea unui câine blocat în apă, în comuna Balinț;
– evacuarea a 20 stupi de albine din apă, în Ohaba Lungă;
– degajarea apei de pe o stradă din Municipiul Lugoj;
– evacuarea apei dintr-o curte în localitatea Mănăștiur;
– consolidarea unui dig de aproximativ 100 m, în localitatea Răchita;
– evacuarea apei la un adăpost de ovine în comuna Belinț, cu un efectiv de 40 pompieri timișeni, opt pompieri din cadrul ISU Arad și ISU Hunedoara și șase voluntari din cadrul Primăriei Dumbrava și 23 mijloace de intervenție specifice.

UPDATE 4 Zeci de gospodării au fost inundate în localitatea timișeană Bodo.


„Un efectiv de 35 pompieri din cadrul ISU Timiș, ISU Arad și ISU Hunedoara se deplasează în localitatea Bodo, pentru evacuarea apei din aproximativ 56 curți”, a transmis ISU Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.