Infocentrul turistic al Primăriei Timișoara, renovat după intrarea în anul Capitalei Europene...

Infocentrul turistic al Primăriei Timișoara, renovat după intrarea în anul Capitalei Europene a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că infocentrul turistic al municipalității se va muta începând de marți, 21 februarie, timp de două luni, într-un spațiu amenajat la parterul Primăriei Vechi din Piața Libertății. În acest timp, spațiul de pe strada Alba Iulia va intra în renovare, aici urmând să fie amenajat și un spațiu expozițional.

„Practic, vom scoate la lumină frumusețea originală a acestui spațiu aflat în centrul orașului, într-o clădire emblematică pentru istoria noastră. Elementele tradiționale ale clădirii care acum sunt acoperite, cum sunt vopselurile și tencuielile originale vor fi puse în valoare. Pentru asta din tavan și pereți se vor desface placările din gips carton și se vor curăța tencuielile recente.


Cele două spații de pe str. Alba Iulia nr. 2 vor fi tratate unitar și vor deveni un singur spațiu generos și vizibil atât pentru Infocentrul turistic, cât și pentru prezentări și expoziții de mici dimensiuni”, a transmis Primăria Timișoara.

Pe timpul lucrărilor, Infocentrul turistic va funcționa în spațiul Asociației pentru Promovarea Timișoarei, aflat la parterul Primăriei Vechi, din Piața Libertății, în dreapta intrării în Facultatea de Muzică și Teatru. Noua locație va fi semnalizată corespunzător pentru a fi ușor de găsit.

Lucrările sunt realizate de Nedex Grup SRL, o firmă din Timișoara care a câștigat achiziția lansată de Primăria Municipiului Timișoara cu o ofertă de 487.216,52 lei, fara TVA.

Infocentrul turistic al Primăriei Municipiului Timișoara a fost deschis pe parcursul celor trei zile care au marcat debutul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Conform autorităților, în acest interval a fost vizitat de aproximativ 290 de persoane, localnici și turiști. Aceștia au solicitat informații despre Deschiderea Timișoara 2023, materiale promoționale, restaurante cu specific local, dar și despre atracțiile turistice din jurul Timișoarei. Dintre turiștii internaționali care au apelat la serviciile infocentrului, cei mai numeroși au fost germanii, francezii și sârbii, dar au fost și vizitatori din Grecia, Luxemburg sau Japonia. De asemenea, mulți timișoreni au vrut să afle detalii despre Programul Capitalei Europene a Culturii pentru lunile următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.