Delegare controversată la Dinamo – Poli. Un arbitru care le-a refuzat mai...

Delegare controversată la Dinamo – Poli. Un arbitru care le-a refuzat mai multe penalty-uri timişorenilor, la „centru”

0
DISTRIBUIȚI

CCA nu evită suspiciunile la un meci extrem de important. Vâlceanul Constantin Olaru, arbitru care a avut nevoie de pază ca să părăsească terenul „Ştiinţa” după ce a făcut praf meciul Politehnica – Minaur Baia Mare (scor 1-1), din runda a 12-a a Ligii 2, va fi fluieraşul partidei de mâine, cu Dinamo, de pe stadionul „Arcul de Triumf”.

Brigadă ciudată aleasă de Comisia Central a Arbitrilor, dacă ţinem cont de ce s-a întâmplat în ultima vreme. La meciul de mâine au fost delegaţi Constantin Olaru (Rm. Vâlcea), la centru, asistat de Gheorghiţă Bălan (Piteşti) şi Marian Carson (Constanţa). Al patrulea oficial e Mădălin Dicu (Bucov, PH). În timp ce delegat de joc e Stere Gulteanu (Techirghiol) şi observator de arbitri e Gheorghe Moise (Bucureşti).

Arbitrul de centru este astfel omul care a oficiat la Timişoara un duel notabil pentru „subsolul” Ligii 2 – Poli – Minaur, încheiat la egalitate. Meci în care gazdelor le-au fost refuzate o serie de cereri de penalty, dintre care cel puţin unul a fost foarte clar. E vorba de henţul fundaşului Mondragon la şutul lui Tudoran, din prelungirile întâlnirii. În acelaşi meci Olaru a dictat, invers, un henţ în atac la Patrick Popescu, isesizabil pe reluări.

„În general nu vorbesc de arbitraj, nu mă auziţi să vorbesc de arbitraj. Cred că astăzi am avut trei penalty-uri şi niciunul nu a fost acordat. Unul l-am văzut eu clar, celelalte le-am văzut pe imagini. A luat mingea cu mâna, e păcat că se întâmplă lucrurile acestea, dar măcar din trei meritam şi noi unul.


Nu cred că a lovit nimeni arbitrul, nu facem noi, nu suntem din junglă. Normal că sunt nervi. Ne aflăm într-o situaţie grea, atât în clasament, cât şi din alte puncte de vedere. E normal că toată lumea pune suflet şi când eşti privat de anumite lucruri pe care le meriţi, e normal să reacţionezi cumva… Suntem totuşi oameni civilizaţi”, declara tehnicianul alb-violeţilor, Octavian Benga, după acel meci. La final, Olaru a ieşit cu greu de pe gazon alături de colegii săi, pe lângă protestele oficialilor lui Poli, în frunte cu Ioan Mera (directorul sportiv atunci), în drumul spre vestiare mai mulţi spectatori au venit în „întâmpinarea” olteanului. Nu s-a întâmplat nimic grav, dar Poli a fost luată iar la ochi de către federali.

Egalul cu băimărenii nu le-a picat deloc bine timişorenilor, al căror joc era în creştere, alb-violeţii pierzând apoi cu Ripensia (0-1) în deplasare, tot după un arbitraj cu cântec, dar şi pe teren propriu cu Metaloglobus (1-2), după un meci mai slab.

Întrebat ieri, la conferinţa de presă premergătoare jocului cu Dinamo, dacă nu se teme de alte lucruri extrasportive, precum arbitrajul, Tavi Benga a evitat un răspuns direct, dar a dat de înţeles că sunt griji legate de acest aspect: „Sper ca arbitrajul să fie unul corect, clar că nu știu dacă este normal sau nu, dar asta hotărăște lumea, Dinamo este dorită în play-off și probabil și-n Liga I și sper ca meciul să se joace doar pe teren, după anumite reguli ale fairplay-ului și ale bunului simț. Așa ar fi cel mai corect și cel mai normal”.
Nu departe de runda trecută cei de la CSC Şelimbăr, pierzători în faţa lui Dinamo la Sibiu, s-au plâns de arbitrajul din meciul cu alb-roşii.

Să mai spunem că în această perioadă arbitrajul românesc se află într-o criză gravă după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că nu mai puţin de 20 de arbitri din Liga 2 şi 3 sunt anchetaţi pentru că au jucat la pariuri.

Partida Dinamo Bucureşti – Politehnica Timişoara se dispută mâine, de la ora 13.00 (Digi, Look, Prima Sport, frf.tv pentru cei din străinătate). „Câinii” au nevoie de victorie pentru a-şi asigura locul în play-off, în timp ce bănăţenii vor juca sigur pentru salvarea de la retrogradare, fiind pe 19, cu doar 12 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.