Egal şi cu Baia Mare, într-un final cu nervi pentru Politehnica. Tavi...

Egal şi cu Baia Mare, într-un final cu nervi pentru Politehnica. Tavi Benga: „Cred că astăzi am avut trei penalty-uri şi niciunul nu a fost acordat”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara, fără victorie din august, s-a împiedicat din nou acasă, de această dată de o nou promovată – Minaur Baia Mare. Alb-violeţii, cu un joc în creştere, au revenit pe tabelă, dar s-a încheiat doar 1-1, căci şi la acest joc de pe „Ştiinţa” mai degrabă oaspeţii au beneficiat de un plus din partea brigăzii de arbitri.

Prima parte a fost una lipsită de ocazii importante pentru amfitrioni. Dar şi în această repriză a existat un moment cu potenţial litigios. În minutul 40 Patrick Popescu a preluat aproape de linia de fund a porţii adverse iar arbitrul a văzut un henţ la acesta, nedectabil nici la reluări din faţa jucătorului. Cinci minute mai târziu, fără a juca nici ea mare lucru, dar păstrând un ritm bun precum gazdele, Minaur a lovit prin vârful Ciprian Stanciu, care a şutat în dreapta lui Murariu după o minge pierdută uşor la mijlocul terenului.

La reluare Tsvetkov, cu partea sa de vină la golul încasat, căci el pierduse balonul, a fost aproape de revanşă, cu un şut cu stângul de la distanţă, fază la care Costache a respins peste transversală. Intrat la pauză, omul de gol din teste, până la accidentare, Daniel Benzar a avut şi noroc la „libera” din minutul 62. Egalând după ce balonul a fost deviat de zid în stânga portarului, plecat în direcţia opusă. Imediat, intrarea lui Zaluschi a dinamizat şi mai mult jocul gazdelor, care au presat aproape permanent. Popescu a şutat un minut mai târziu, dar Costache a respins. Goalkeeperul maramureşenilor a obosit mai târziu de la atâta activitate, dar degeaba, căci Poli nu a reuşit să înscrie golul decisiv. Bănăţenii au mai avut şi câteva cereri de penalty. Cea mai clară fază a fost în prelungiri, la henţul lui Mondragon, fază încheiată cu şutul deviat al lui Tudoran. Cu patru minute mai devreme a avut loc o altă fază uluitoare, un băimărean a înălţat o lumânare din cornerul lui Zaluschi şi mingea a căzut pe transversala lui Costache, neinspirat şi el, ca apoi să fie respinsă din doi metri în figura lui Bocşan şi să sară peste transversală.

Politehnica, marcată şi de noi absenţe notabile medicale – D. Radu şi Pană – rămâne penultima, cu doar opt puncte iar săptămâna viitoare merge pe „Electrica” pentru derby-ul local cu „Ripi”.

Politehnica Timişoara: Murariu – A. Mada (80, Bakoş), Bocşan (cpt.), Germinio, Taub (46, Benzar) – Pureca (63, Olariu), Tsvetkov – Bîrnoi, Ignea (63, Zaluschi), Oanea – P. Popescu (90+2, Tudoran). Antrenor: Octavian Benga.

Minaur Baia Mare: Costache – Alexe, R. Lazăr, Mondragon (cpt.), Neacşu – Gneba, Donca (80, Ouato) – Ciocan (69, Rotar), R. Stănescu (69, Oiţă), Chinde (85, Chiţaş) – Stanciu. Antrenor: Mihai Iosif.

La final, spre vestiare, brigada de arbitri condusă de „centralul” Constantin Olaru, din Rm. Vâlcea, a avut nevoie de pază. Printre cei mai vehemenţi la proteste a fost directorul sportiv Ioan Mera, dar situaţia nu a degenerat.

„Aş începe cu lucrurile pozitive, anume că avem trei rezultate pozitive unul după celălalt. Ne-am fi dorit să câştigăm bineînţeles cele trei puncte. S-a şi văzut că am luptat până la final pentru a câştiga. Nu ne-am mulţumit cu egalul. Aş mai enumera printre lucrurile pozitive şi că am revenit după un gol primit, pentru că mental după fiecare gol cădeau. Alt lucru pozitiv e că am început să arătăm bine fizic şi am dominat echipa adversă în repriza a doua. Se vede munca, se văd progresele, din păcate ne lipseşte victoria, care e un lucru negative. Ne trebuie victorii ca să urcăm în clasament, consider că jucătorii au dat totul azi pe teren… În general nu vorbesc de arbitraj, nu mă auziţi să vorbesc de arbitraj. Cred că astăzi am avut trei penalty-uri şi niciunul nu a fost acordat. Unul l-am văzut eu clar, celelalte le-am văzut pe imagini. A luat mingea cu mâna, e păcat că se întâmplă lucrurile acestea, dar măcar din trei meritam şi noi unul. Nu cred că a lovit nimeni arbitrul, nu facem noi, nu suntem din junglă. Normal că sunt nervi. Ne aflăm într-o situaţie grea, atât în clasament, cât şi din alte puncte de vedere. E normal că toată lumea pune suflet şi când eşti privat de anumite lucruri pe care le meriţi, e normal să reacţionezi cumva… Suntem totuşi oameni civilizaţi”, a declarat Octavian Benga, tehnicianul alb-violeţilor.

„Cred că toate schimbările au adus un plus… am jucat şi cu mulţi juniori azi, de la academie, s-a simţit puţin lipsa lui Denis Radu, care este titularul postului, după o accidentare. Dar Mada, chiar dacă nu a jucat pe poziţia lui, pentru că nu am avut dublură pe post, asta a fost situaţia. Am jucat cu Mada, fundaş central junior, şi cred că s-a achitat bine de sarcini – un copil născut 2005 şi cred că merită felicitat pentru jocul prestat”

„Per total sunt mulţumit, băieţii au dat dovadă de atitudine, am pierdut un pic din posesie în repriza a doua.


Puteam să ne desprindem în prima repriză, până la urmă plecăm cu un punct de aici… În repriza a doua poate a părut că ne-au dominat mai mult, dar a fost o dominare sterilă şi nu cred că au avut ocazii decât pe anumite greşeli ale noastre. Pe noi ne ajută un pic, pe Timişoara nu ştiu cât îi ajută (rezultatul). Nu cred că-i ajută, noi suntem mulţumiţi că luăm ceva (…) Să trecem de sezonul acesta şi mi-aş dori să facem o echipă frumoasă şi să putem ataca promovarea, ceea ce mi-aş dori ca pe viitor să se întâmple şi la Timişoara. Nu ştiu ce, atâtea ţipete, urlete, nu mi s-a părut nicio fază litigioasă. Acum nici nu vreau să vorbesc, pentru că nu am văzut nimic. Am înţeles că s-a cerut un penalty, aş fi ipocrit să zic că a fost sau nu a fost, pentru că nu am văzut decât la momentul respectiv. Mie mi s-a părut un arbitraj ok per total”, a concluziona Mihai Iosif, „principalul” Minaurului.

Despărţire oficială de italienii din staff

Înaintea jocului clubul timişorean a anunţat rezilierea contractelor cu Simone Fornari şi Alessandro Ramella, aduşi pe posturile de preparator fizic, respectiv antrenor cu portarii de către „ex-ul” Bogdan Andone. Cei doi nu mai făcueau parte din staff iar clubul a reuşit în cele din urmă să se despartă şi în acte de ei. Dacă primul mai pregătise inclusiv CS Univ. Craiova, cel din urmă avea chiar un C.V. sărac la nivel înalt. Timişorenii au acuzat numeroase probleme fizice/medicale în startul sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.