Război în Ucraina, ziua 373. Rusia este aproape de a încercui Bahmutul...

Război în Ucraina, ziua 373. Rusia este aproape de a încercui Bahmutul după luni de lupte

0
DISTRIBUIȚI

Trupele rusești și mercenarii au lansat vineri o ploaie de obuze asupra ultimelor căi de acces către orașul ucrainean asediat Bahmut, aducând Moscova mai aproape de prima sa victorie majoră în jumătate de an, după cele mai sângeroase lupte din război, potrivit AFP și Reuters.

Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, a declarat că orașul, care a fost redus la ruine în timpul atacului de peste șapte luni al Rusiei, a fost aproape complet înconjurat, cu un singur drum încă deschis pentru trupele ucrainene.

Reuters a observat bombardamente intense ale Rusiei asupra rutelor care duc spre vest din Bahmut, o încercare aparentă de a bloca accesul forțelor ucrainene în și dinspre oraș.


Un pod din orașul adiacent Hromove a fost avariat de bombardamentele tancurilor rusești.

Soldații ucraineni lucrau la repararea drumurilor avariate și mai multe trupe se îndreptau spre linia de front, într-un semn că Ucraina nu este încă pregătită să renunțe la oraș. La vest, ucrainenii săpau noi tranșee pentru poziții defensive.

Agenția rusă de știri de stat RIA a publicat o înregistrare video care arată ceea ce a spus că sunt luptători wagnerieni care se plimbă pe lângă o instalație industrială avariată. Un luptător este auzit spunând că armata ucraineană distruge infrastructura din așezările din apropierea Bahmut pentru a împiedica încercuirea rusă.

Comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Sirski, a vizitat Bahmutul vineri pentru ședințe de informare cu comandanții locali cu privire la modul în care poate fi stimulată capacitatea de apărare a forțelor de pe linia frontului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.