Război în Ucraina, ziua 394. Ministerul britanic al Apărării: Asaltul Rusiei asupra...

Război în Ucraina, ziua 394. Ministerul britanic al Apărării: Asaltul Rusiei asupra orașului Bahmut ”în mare parte blocat” UPDATE Atac asupra unui punct de livrare a ajutoarelor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Asaltul Rusiei asupra orașului Bahmut, intens contestat din estul Ucrainei, a fost „în mare parte blocat”, afirmă Ministerul britanic al Apărării.

Acest lucru este probabil în primul rând un rezultat al uzurii extreme a forțelor rusești. Ucraina a suferit, de asemenea, pierderi grele în timpul apărării sale.

Ministerul a declarat că situația Rusiei a fost probabil înrăutățită de „tensiunile dintre Ministerul rus al Apărării și Grupul Wagner, ambele contribuind cu trupe în acest sector”, relatează The Guardian.

Bătălia pentru Bahmut a fost cea mai lungă și cea mai sângeroasă din războiul Rusiei în Ucraina.

Ministerul britanic a declarat că, în schimb, Rusia și-a mutat probabil concentrarea operațională spre Avdiivka, la sud de Bahmut, și spre sectorul Kremina-Svatove din nord – „zone în care Rusia probabil că aspiră doar să își stabilizeze linia frontului”.

Acest lucru sugerează o revenire generală la un proiect operațional mai defensiv, după rezultatele neconcludente ale încercărilor sale de a desfășura o ofensivă generală începând cu ianuarie 2023.

UPDATE Rușii au tras asupra unui punct de livrare a ajutoarelor umanitare din orașul Herson, rănind doi civili, potrivit armatei ucrainene.

Atacul a avut loc sâmbătă.

„Ocupanții ruși continuă să bombardeze locurile în care civilii primesc ajutoare Noaptea trecută, armata rusă a atacat un „punct de invincibilitate” în Kostiantynivka, în regiunea Donețk.


Ținta de astăzi a artileriei ruse este un punct de livrare a ajutorului umanitar din Herson”, a declarat Oleksandr Prokudin, șeful Administrației militare regionale din Herson, potrivit Sky News.

Ucraineanul a mai anunțat că două persoane au fost rănite în timpul atacului. Este vorba despre o femeie de 41 de ani și un bărbat de 25 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.