Război în Ucraina, ziua 397. Zelenski acuză Rusia că ține de un...

Război în Ucraina, ziua 397. Zelenski acuză Rusia că ține de un an ”ostatică” centrala nucleară Zaporojie

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Ucrainei a declarat că trupele rusești țin „ostatică” centrala nucleară Zaporojie și că siguranța acesteia nu poate fi garantată până când nu o părăsesc, transmite Reuters.

Trupele rusești au ocupat centrala nucleară, cea mai mare din Europa, încă din primele săptămâni ale invaziei Ucrainei și nu au arătat nicio intenție de a renunța la control.

„Să ții ostatică o centrală nucleară timp de mai bine de un an – acesta este cu siguranță cel mai rău lucru care s-a întâmplat vreodată în istoria energiei nucleare europene sau mondiale”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Inițiativele privind restabilirea siguranței și securității sunt „sortite eșecului” fără o retragere a trupelor rusești de la centrală, a mai spus Zelenski.

Declarațiile lui au venit în urma unei întâlniri cu Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), la centrala hidroelectrică Dnipro.

„M-am întâlnit astăzi, în oraşul Zaporojie, cu preşedintele Volodimir Zelenski, şi am avut un schimb de idei despre protejarea Centralei nucleare Zaporojie şi a personalului acesteia.


Am reafirmat susţinerea deplină a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru instalaţiile nucleare ucrainene”, a declarat Rafael Grossi, într-un mesaj postat pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.