Timișoara a găzduit cel de-al treilea turneu al proiectului Football Integrating Refugees

Timișoara a găzduit cel de-al treilea turneu al proiectului Football Integrating Refugees

0
DISTRIBUIȚI

Federația Română de Fotbal a organizat în weekend la Timișoara primul turneu din acest an, din cadrul proiectului European Football Integrating Refugees and Asylum Seekers 2021 – 2024.

A fost cel de-al treilea astfel de eveniment, după cele din București și Giurgiu. Turneul organizat la Timișoara a reunit trei echipe – două formate din refugiați și solicitanți de azil, iar una din angajații Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara.

Refugiații și solicitanții de azil implicați au provenit din Siria, Egipt și Sudan, iar turneul a fost organizat cu sprijinul Asociației Județene de Fotbal Timiș.


Pentru că proiectul își propune să sporească cunoștințele și abilitățile refugiaților și solicitanților de azil într-un context multicultural, toți beneficiarii au primit un echipament de fotbalist profesionist cu scopul ca aceștia să continue să joace fotbal în comunitatea locală.

Football Integrating Refugees and Asylum Seekers 2021-2024 își propune și integrarea pe piața muncii prin acțiuni care promovează oportunități de angajare (în special legate de sport), dar și dezvoltarea unei rețele active între 6 centre regionale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil și sectorul sportiv, pentru a facilita integrarea lor socială.

Proiectul coordonat de Federația Română de Fotbal face parte din inițiativa Comisiei Europene, „Sport as a tool for integration and social inclusion of refugees” și se desfășoară până în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.