„Zilele filmului german”, în premieră la Timișoara, cu nouă filme proiectate la...

„Zilele filmului german”, în premieră la Timișoara, cu nouă filme proiectate la Cinema Victoria

0
DISTRIBUIȚI

Cinema Victoria va găzdui, între 9 și 12 martie, „Zilele filmului german”, care ajung în acest an, în premieră, și la Timișoara. Au fost selectate cele mai bune titluri din cinematografia germană a ultimilor ani, o selecție care reprezintă atât țara de origine cât și realități din România.

Festivalul va fi deschis cu filmul „Die Goldfische” (Peștișorii aurii), un film despre persoane cu dizabilități, ironic și frust, dar totodată plin de încredere în umanitate. Tot în ziua deschiderii festivalului e programat filmul „Mein Sohn” (Fiul meu), distins în 2021 la München cu premiul pentru cel mai bun film, o dramă care vorbește despre pierderea unei persoane dragi și dragostea pentru cineva.


„Ein Tag für immer” (O zi pentru totdeauna) este următorul film prezentat în festival, cu acțiunea într-o buclă temporală care duce la schimbări de atitudine, iar „Hyperland” este o poveste care s-ar putea întâmpla oriunde, oricând și oricui, și prevestește un viitor posibil în care rețelele de socializare au preluat complet controlul asupra vieții oamenilor, cu știri și campanii false.

Următorul film, „The Trouble with being born” (Problema de a fi viu) are ca personaj principal un android cu amintiri și  a fost distins în 2020 la Berlinale cu premiul special al juriului, iar „Le prince” (Prințul), care încheie ziua de sâmbătă, e povestea de dragoste dintre un congolez și o nemțoaică, personaje care provin din medii culturale total diferite, și doresc să învingă prejudecățile celor din jur. Ultima zi a festivalului are în program filmele „Als Hitler das rosa Kaninchen stahl” (Când Hitler a furat iepurașul roz), o adaptare cinematografică a unui roman în care o fetiță trebuie să fugă din Germania împreună cu părinții ei, lăsând în urmă iepurașul de pluș roz pe care îl iubea nespus, „Nö” (Nu), care urmărește o relație de iubire timp de mai mulți ani, ce trebuie să facă față încercărilor vieții, iar în încheierea festivalului, va fi proiectat filmul „Toubab”, care aduce pe peliculă alte personaje captivante.

Biletele pot fi procurate de pe site-ul Cinema Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.