Basistul timișorean Dixie Krauser lansează un album instrumental: „Inspirația a fost dorința...

Basistul timișorean Dixie Krauser lansează un album instrumental: „Inspirația a fost dorința puternică de vindecare“

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul timișorean Dixie Krauser lansează un nou material discografic care poartă numele de Kill Tumor, apariția acestui disc fiind programată pentru data de 7 aprilie pe platformele digitale.

„În general nu-mi place să explic muzica, fiecare o aude și o simte în felul lui dar fac o excepție pentru că starea în care am fost atunci când am imprimat acest album a fost deosebită. Povestea începe în luna iunie a anului 2021, când am aflat că am o tumoare inoperabilă. Numai când eram în studio puteam uita de dureri și stările psihice foarte ciudate care se schimbau permanent. Nu aveam niciun plan pentru o producție, dar am început să imprim tot mai mult. Inspirația pentru acest disc a fost de fapt dorința puternică de vindecare și prelucrarea stărilor mele în muzică. Piesele sunt instrumentale, bassul e o combinație de groov cu solistică, imprimare analog fără corecturi și tricuri digitale, mixajul și masteringul au fost făcute de timișoreanul Mighty Boogie, cu care am avut o colaborare foarte bună.


Deocamdată acest album va fi doar pe platformele digitale. Sper ca lumea să înțeleagă mesajul pozitiv… acela că se poate învinge boala asta groaznică, dar rămâne tot timpul un pericol“, ne-a declarat Dixie Krauser.

Artistul s-a născut în 24 septembrie 1959 în Timişoara şi este unul dintre cei mai apreciaţi basişti pe care i-a avut vreodată România. Dixie a fugit în Germania în 1985, după ce ajunsese o figură binecunoscută în scena muzicală din țara noastră. și și-a construit acolo un drum care s-a intersectat, nu de puţine ori, cu nume celebre.

Dixie Krauser a cântat în mai multe grupuri, printre care se numără Pro Musica, Metamorf, Stepan Project, Flying Wood, Transsylvania Phoenix sau Florian din Transilvania, iar după 1989 a revenit constant în cadrul unor evenimente muzicale desfășurate în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.