Ministrul de Finanțe, așteptat în Parlament să explice „dezastrul încasărilor la buget...

Ministrul de Finanțe, așteptat în Parlament să explice „dezastrul încasărilor la buget din primele trei luni ale anului”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, este așteptat, marți, în Camera Deputaților, „să explice dezastrul încasărilor la buget din primele trei luni ale anului şi măsurile pe care le va lua pentru a repara un buget pe 2023 total nerealist”.

Adrian Câciu va fi prezent marți, de la ora 16, la dezbaterea Ora Guvernului, la solicitarea Grupului parlamentar al USR, tema fiind „Dezastrul încasărilor la buget din primele trei luni ale anului. Situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar”.

„Când a venit Coaliţia PSD – PNL cu bugetul pe 2023 să fie adoptat de Parlament pe repede-înainte, că numai aşa înţeleg PSD, PNL şi Klaus Iohannis să conducă România, am avertizat că este un buget inflaţionist şi mincinos, cu cheltuieli şi deficit bugetar subestimate, respectiv venituri supraestimate.


Acum, trei luni mai târziu, când gunoiul nu mai poate fi ascuns sub preş, încep să vorbească de dezastrul la încasări şi cheltuielile scăpate de sub control. Tot în spatele uşilor închise, fără explicaţii şi detalii despre ce vor să facă. Aşa că l-am chemat în Parlament pe ministrul Câciu să explice românilor cum va echilibra bugetul, cum opreşte aceste deficit enorm care duce la scumpiri. Dar şi de ce a venit în decembrie anul trecut cu un buget mincinos”, a declarat miercuri liderul USR, Cătălin Drulă.

„Dacă tot au ajuns, sub presiunea evidenţei, la concluzia că trebuie să taie din cheltuielile statului, USR solicită PSD şi PNL să înceapă cu pensiile speciale, care înghit din buzunarul românilor mai mulţi bani de la lună la lună. Doar pe primele două luni ale anului 2023 din bugetul de stat s-au cheltuit cu pensiile speciale 2,24 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 13% faţă de aceleaşi luni ale anului trecut”, transmitea USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.