Album cu sesiuni improvizate lansat de Petre Ionuțescu și Fluidian: „A fost...

Album cu sesiuni improvizate lansat de Petre Ionuțescu și Fluidian: „A fost o conversație ad-hoc între doi muzicieni, fără să fi fost stabilit ceva de dinainte“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Petre Cojocaru si Emoke Gondos

Fluidian și Petre Ionuțescu au lansat recent un nou material discografic sub numele de Pendular Emotions, care poate fi ascultat aici.

Discul reflectă o întâlnire profundă între două lumi muzicale, pendulând de la minimalismul ambiental la zgomote abstracte și emoții intense, prin dialoguri intime și seninătatea pură a sunetelor. O poveste fabuloasă, emoționantă despre momente contemplative la o răscruce imaginară.

„Între 2017 și 2018 am avut trei sesiuni de înregistrări improvizate din care am extras cele mai reușite momente și am construit conceptul albumului care, oarecum, a venit de la sine. A fost o conversație ad-hoc între doi muzicieni, fără să fi fost stabilit ceva de dinainte. Totul s-a născut în acele momente și noroc că am reușit să captam pe loc tot ce s-a întâmplat“, a spus Emil Gherasim (Fluidian) despre această colaborare.

Lucrările artistice apărute sub numele de Fluidian (Emil Gherasim) includ muzică acustică și electronică, muzică de film și teatru, ilustrații sonore pentru dans contemporan și spectacole vizuale, muzică texturală minimalistă, picturi sonore și peisaje sonore ambientale.


Muzica ce poartă semnătura Fluidian este foarte personală și profund meditativă, combinând texturi sonore minimaliste, abordând un mod specific de improvizație. Muzica sa se transformă într-o călătorie sonoră contemplativă, plutitoare, datorită tehnicilor sale de interpretare, precum wind-guitar (suflând peste coarde) sau chitara cu arcuș (folosind un arcuș de vioară) manipulate cu diverse echipamente electronice și folosind propriul său concept textural minimalist. Inițial autodidact, Emil Gherasim a studiat și a absolvit compoziția muzicală, îndrumat de compozitorul Ede Terényi, la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, România. Este activ ca interpret solo, improvizator și a colaborat cu alți muzicieni și artiști vizuali. Printre albumele sale lansate se numără Opaque Lights, în colaborare cu trompetistul norvegian Arve Henriksen, iar în vara anului trecut artistul a susținut un concert în cadrul festivalului internațional de jazz de la Gărâna.

Petre Ionuțescu Foto: Mircea Dragu

În luna martie a acestui an Petre Ionuțescu a lansat de ziua sa o nouă melodie înregistrată alături de Nadayana. Artistul și-a făcut apariția într-o serie de întâmplări și happening-uri nu numai muzicale. Printre proiectele muzicale s-au numărat Blazzaj, Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils sau Makunouchi Bento. Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat în 2016 albumul „Maria Radna Live” ce conține șapte piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura, într-o multitudine de manifestări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.