Suporterii lui Poli invită timişorenii la un miting amplu pe tema lipsei...

Suporterii lui Poli invită timişorenii la un miting amplu pe tema lipsei arenelor. Druckeria: „Copiii noștri fac sport de performanță în noroaie și ruină”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi

Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria” se mobilizează pentru un miting amplu legat de starea arenelor sportive din Capitala Banatului. Suporterii Politehnicii vor cât mai multă lume la evenimentul anunţat pentru data de 25 mai, în Piaţa Unirii, după ce autorităţile locale şi judeţene s-au arătat nepăsătoare sau incompetente, nereuşind să concretizeze niciun proiect de stadion ori sală polivalentă nouă la peste 30 de ani de la Revoluţie.

„Copiii noștri fac sport de performanță în noroaie și ruină”, arată suporterii în manifestul lor. ”S-a rezolvat, nu se poate”, e un alt subtitlu al îndemnului de alăturare la protest către toţi fanii timişoreni. În zilele acestea druckerii se mobilizează pentru un nou miting, deşi din punct de vedere sportiv favoriţii sunt departe de performanţele care scoteau practic Timişoara în stradă pentru cauzele Politehnicii în privinţa palmaresului (2007) sau a unor puncte luate la comisii, tot vechiului club (2009). Dacă atunci se vorbea de zeci de mii de oameni care au fost în Piaţa Operei, mai recent fanii au organizat două marşuri, unul încheiat în faţă la CJ Timiş, primăvara trecută după un joc de campionat, altul în toamnă înainte de meciul cu Ripensia (scor 0-1), prin care-şi strigau păsul, dar la care au participat doar câteva sute de persoane. Lipsa arenelor decente e însă şi unul dintre motivele pentru lipsa performanţelor şi a faptului că publicul evită evenimentele sportive. „Dan Păltinişanu” a fost închis în martie 2022 de către proprietarul CJT după ce a căzut nocturna la meciul Poli – Petrolul şi nici până acum nu s-a rezolvat pasul 1 – demolarea arenei. În timp ce restul arenelor din oraş nu pot găzdui mai mult de 3.000 de fani şi oferă condiţii aproape insalubre. La finala Cupei Challenge la volei a Lugojului, de exemplu, în ponosita sală „Constantin Jude”, ventilaţia lăsa de dorit. Iar dacă de proiectul Polivalentei noi nu au mai fost veşti, viceprimarul Cosmin Tabără anunţă de câteva luni că „zilele acestea” se va desemna câştigătorul licitaţiei pentru stadionul mai mic, de tip „lego” din Calea Buziaşului.

„Sintagma după care se pare că ne ghidăm de mai bine de 30 ani, indiferent de culoarea politică a celor care au ocupat vremelnic birourile Primăriei sau Consiliului Județean.


Milioane de euro cheltuiți pe studii de prefezabilitate, tehnice, geo, fezabilitate … fără niciun rezultat concret în teren. Machete de polistiren, randări virtuale și cam atât.

Te-ai săturat să stai cu sufletul la gură la fiecare meci, rugându-te ca micuțul tău care practică un sport din pasiune să scape de o accidentare gravă din cauza terenurilor proaste?

Te-ai săturat să citești în presă cum în alte orașe se ridică la foc automat facilități sportive iar Timișoara – unul din cele mai importante orașe ale țării – rămâne cu aceleași stadioane și săli de acum 50 de ani?

Te-ai săturat să nu îi poți oferi copilului tău o experiență decentă și să petreci timp de calitate alături de el, urmărind un meci în Timișoara?

Te-ai săturat să taci ca melcul și să bagi capul în pământ atunci când îți vizitezi prietenii din alte orașe și vine vorba de sport?

Dacă da, atunci există o singură soluție. Strigă tare și răspicat RESPECTAȚI TIMIȘOARA!

25 mai 2023, ora 17.00
Piața Unirii”, se arată în anunţul Druckeriei.

Nebăgaţi în seamă

Suporterii timişoreni nu au avut doar acţiuni „în stradă”. „Am transmis o scrisoare deschisă parlamentarilor de Timiș, rugându-i să reprezinte interesele cetățenilor ce i-au ales și să ridice problema situației dezastruoase a infrastructurii sportive din județul Timiș. Au răspuns 3 din 14 parlamentari, fără niciun rezultat concret. Alina Gorghiu n-a avut, din păcate, nicio părere pe subiect”, se mai arată în comunicatul Druckeriei.

Fanii au iniţiat de asemenea de anul trecut petiţia „TIMIȘOARA VREA RESPECT”, „în care am formulat articulat doleanțele generale ale suporterilor timișoreni. Petiția a fost semnată până în prezent de peste 1700 cetățeni”.

O perioadă suporterii au şi avut întâlniri stabilite lunar cu autorităţile pentru găsirea de soluţii. Se pare că tot în van: „Am făcut apeluri publice repetate la implicare din partea tuturor pentru a asigura condiții propice sportului de performanță și a celui de masă.
Niciun răspuns. Probabil sportul nu e o prioritate pentru aleșii poporului. Pe 25 mai le arătăm care e, de fapt, părerea noastră. Ne vedem în stradă, indiferent de sportul pe care îl iubiți”.

Astfel, fanii timişoreni dau întâlnire tuturor celor interesaţi de condiţii decente pentru sport în oraşul lor pe 25 mai, de la ora 17, în Piaţa Unirii, conform afişului, în jurul orei 18.30 se va pleca pe traseul Str. V. Alecsandri, Piaţa Libertăţii, Alba Iulia, Primărie, CD Loga şi CJT. Mai mult ca sigur „opriri importante” vor fi la sediile autorităţilor locale şi judeţene (Primărie, respectiv CJT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.