„Respectaţi Timişoara!”, strigăt pentru o arenă decentă în oraş. Marşul, organizat de...

„Respectaţi Timişoara!”, strigăt pentru o arenă decentă în oraş. Marşul, organizat de fanii Politehnicii în drum spre derby-ul cu „Ripi”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi

Suporterii Politehnicii au dorit să tragă un nou semnal de alarmă cu privire la infrastructura sportivă precară din Capitala Banatului. Înainte de derby-ul timişorean de pe „Electrica”, o parte din fanii alb-violeţi s-au strâns în Piaţa Traian, de unde au plecat în marş spre micuţa arenă de lângă Gara Mică.

Din păcate starea în care au ajuns arenele şi echipele de fotbal locale, poate fi oglindită şi prin răspunsul la apelul fanilor. Au fost maximum 200 de persoane în spatele bannerului intitulat sugestiv: „RESPECTAŢI TIMIŞOARA!”, căci indiferent de cine a fost la putere localnicii au fost hrăniţi doar cu iluzii în privinţa stadionului. Poate a contat şi vremea nefavorabilă pentru decizia unora de a nu veni, dar nu neapărat.

Altădată cu miile prin pieţe, poliştii au rămas cam acelaşi grup prezent meci de meci, căci de pe margine unii oameni, altădată poate şi ei prezenţi în eurocupe pe „Dan Păltinişanu”, i-au privit pe cei plecaţi în marş mai degrabă ca pe o curiozitate. Timişoara fiind în ultimii mulţi ani un oraş cu centru şi două mall-uri ca obiective şi cam atât. De altfel şi străzile parcurse de suporteri par lăsate de izbelişte, cam ca infrastructura sportivă. Clădirile istorice din Fabric stau să se prăvălească şi ele, deşi turiştii din 2023 poate ar dori să se aventureze şi dincolo de Unirii ori Libertăţii.

Scandările fanilor au fost clasice, dar parcă la fel ca marşul din martie de după meciul cu Hermannstadt a lipsit punctul pe „i”.


Grupul de fani plecat în marş, însoţit şi de echipaje de poliţiei, a pătruns apoi fără probleme pe arena de lângă Gara de Est, după ce au trecut şi prin Piaţa Badea Cârţan, neînregistrându-se niciun incident pe parcurs.

Desigur, în privinţa arenei „lego” au existat şi veşti pozitive, dar mai e cale lungă până la realizare unui stadion nou în Timişoara, fie el şi sub 10 mii de locuri. Şi nu se ştie ce echipe sau în ce eşaloane vor mai fi formaţiile locale ca să joace pe el când va fi gata. Poli e pe ultimul loc în „B” după jumătatea sezonului în urma eşecului de azi cu concitadina Ripensia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.