„Corzi cosmice”, eveniment artistic inendit la Cazarma U din Timișoara

„Corzi cosmice”, eveniment artistic inendit la Cazarma U din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La două săptămâni de la deschiderea oficială a proiectului „după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după”, fundația Interart Triade și Attila Kim oferă timișorenilor și vizitatorilor orașului un al doilea performance inedit al proiectului.

În 18 mai, la ora 18:00, în spațiul Performances de la etajul Cazarmei U, artista Gabriela Vanga va aduce la Timișoara „Corzi cosmice/Cosmic Rings” un performance al luminii în care vor fi aprinse 700 de lumânări dispuse într-o cunună cu o circumferință de 170 de centimetri – înălțimea celei ce împletește – care vor lumina interiorul.


În viziunea artistei, arderea e asemeni timpului ce trece, asemeni vieții care se consumă. Arderea este spirit viu, iar momentul arderii este puntea ce înalță corzile la rang cosmic. Artista se exprimă prin acțiune, prin corp. Proiectează trăiri, le dă corporalitate prin performance. Din mâinile sale, lumânarea din ceară modelează emoția. Împletite, lumânările gracile devin corzi-cunună, largi cât sufletul artistei.  Arderea lumânării devine sinonimă cu arderea dinăuntru, cu spiritul luminos. „Faţă de foc, cel care jertfeşte tot ce e organic, ceara are cea mai blândă supunere. Se oferă prima, conţine flacăra, se îmbibă cu ea, alimentează focul. Ceara nu se face cenuşă, are speranţa într-o nouă modelare”, detaliază curatorul Aurelia Mocanu. Corzile din ceară ale Gabrielei Vanga promit înnoirea.

La eveniment vor fi prezenți artiști și curatori Art Encounters, specialiști invitați, iar cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să-și confirme prezența prin e-mail sau la numărul de telefon 0722 378 391.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.