O nouă întâlnire cu un laureat al premiului Nobel, la Timișoara. Participarea,...

O nouă întâlnire cu un laureat al premiului Nobel, la Timișoara. Participarea, pe bază de înscriere

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1153232958">

Cercetătorul Jean-Pierre Sauvage este invitatul comunității academice a UVT, pentru o dezbatere la nivelul științific contemporan. Personalitate de prim rang din domeniul cercetării chimice, specialist în chimie supramoleculară, Jean-Pierre Sauvage a fost desemnat laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, alături de alți doi cercetători, Fraser Stoddart și Bernard L. Feringa, pentru contribuția lor remarcabilă în dezvoltarea mașinilor moleculare si deschiderea unor noi orizonturi în nanotehnologie.

Chimistul francez este profesor la Universitatea „Louis Pasteur” din Strasbourg, a obținut numeroase alte premii și medalii pentru rezultatele cercetărilor sale, este Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare din 1999, iar universitatea timișoreană îi va acorda titlul onorific de Doctor Honoris Causa.

Dezbaterea va avea loc în 18 mai, începând cu ora 18:00, în Aula Magna a Universității de Vest iar participarea la acest eveniment se face completând un formular de înscriere, aici: Festivitatea DHC și Prelegerea publică – Jean-Pierre SAUVAGE, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie 2016, 18 mai 2023, Aula Magna UVT (google.com).

Evenimentul, parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în programul cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, va beneficia de traducere simultană, iar participanții care doresc să audieze traducerea vor putea folosi o aplicație gratuită a telefonului mobil (Interactio) și, în mod obligatoriu, căștile personale din dotarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.