Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

0
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Dincă, supranumit „monstrul din Caracal” a fost condamnat definitiv, marţi, la 30 de ani de închisoare. Ştefan Risipiţeanu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova a decis să respingă apelurile formulate de Măceşanu Tudoriţa Mariana şi Măceşanu Ion, împotriva sentinţei penale pronunţate de către Tribunalul Olt, a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Direcţia Teritorială Olt şi părţile civile Mocanu (fost Melencu) Monica Georgeta, Iordache Stelian, Ciobanu (fostă Iordache) Cătălina Constanţa, Negroiu Roxana Ionelia împotriva aceleiaşi sentinţe.

Instanţa a desfiinţat în parte sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Olt şi rejudecând a descontopit pedeapsa principală rezultantă de 30 de ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi pedepsele accesorii aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în pedepsele componente pe care le repune în individualitate.

„Condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) (victima M.L.M).


(…) Condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) (victimă M.A.M). Menţine pedepsele stabilite pentru celelalte infracţiuni reţinute în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe, ca fiind legale şi temeinice. Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în prezenta cauză, în final inculpatul Dincă Gheorghe executând, ca urmare a aplicării dispoziţiilor art. 57 C.pen., pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenţie.

În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol.

Decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.