O nouă ediție a expoziției World Press Photo, la Timișoara

O nouă ediție a expoziției World Press Photo, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O nouă ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo poate fi văzută în Piața Unirii începând de astăzi, 5 mai, până la sfârșitul lunii. Cele mai bune 120  de imagini imortalizate de fotojurnaliștii prezenți în mijlocul evenimentelor, adesea violente și dure, cu teme din întreaga lume, de la scene de război până la proteste civile sau probleme legate de climă pot fi admirate la cea de-a LXVI-a ediție a expoziției de artă fotografică, adusă în România de fundația Eidos.

World Press Photo este o competiție în care au fost înscrise nu mai puțin de 60.000 de lucrări, iar din cei 24 de câștigători regionali, au fost selectați patru.


Premiul „Fotografia anului” a fost acordat ucraineanului Evgeniy Maloletka de la Associated Press, pentru fotografia Bombardament aerian asupra maternității din Mariupol, premiul „Reportajul anului” a fost câștigat de danezul Mads Nissen pentru Prețul păcii în Afganistan, premiul „Proiect pe termen lung” i-a revenit lui Anush Babajanyan din Armenia pentru Ape zbuciumate iar premiul „Format liber” i-a fost înmânat egipteanului Mohamed Mahdy pentru proiectul Aici, ușile nu mă cunosc.

În parteneriat cu aplicația Smartify, s-a realizat și un audio-tur gratuit, care spune povestea fotgorafiilor câștigătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.